Nyheter

HEDER: Fotograf Krister Sørbø på scenen i Pressens hus for å motta hedelig omtale for sitt arbeid.
HEDER: Fotograf Krister Sørbø på scenen i Pressens hus for å motta hedelig omtale for sitt arbeid.

Hederlig omtale til Forsvarets forum

Under årets utdeling av fagpresseprisene, fikk Forsvarets forums fotograf Krister Sørbø hederlig omtale for fotoreportasjen «Unge lovende».

Publisert

Reportasjen «Unge lovende» ble publisert i Forsvarets forum i januar 2020 og handlet om unge ledere i møte med vernepliktige i lys av tematikken mobbing og seksuell trakassering. Torsdag ble fotodelen av arbeidet trukket fram da fagpresseprisene skulle deles ut.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Her kan du se alle bildene og lese reportasjen.

Sørbø fotograferte unge militære ledere på Bardufoss, Setermoen, Madla og Terningmoen i reportasjen.

Slik begrynnet juryen den hederlige omtalen:

«Mye ansvar hviler i dag på unge ledere, ikke minst for å skape et godt arbeids- og tjenestemiljø, og for å motvirke mobbing og seksuell trakassering. Spørreundersøkelser har vist at dette er en utfordring i mange arbeidsmiljøer. Hederlig omtale går til en fotoreportasje som skildrer unge mennesker i Forsvarets lederutdanning, en fotofaglig godt utført reportasje med høy miljøfaktor og tilstedeværelse fotografert av Krister Sørbø i Forsvarets forum.»

Det ble delt ut ni priser og flere hederlige omtaler i kategoriene årets fagpresseredaktør, Innertieren, fagpressens journalistpris, fagpressens markedspris, fagpressens gravepris, fagpressens fotopris, fagpressens utviklingspris, fagpressens forsidepris- og den aller gjeveste, selve fagpresseprisen, som Fagbladet som stakk av med.

Powered by Labrador CMS