Nyheter

ALVORLIG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier Norge og Russland har god dialog, men at Russland har nok styrker til å kunne invadere Ukraina når som helst
ALVORLIG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier Norge og Russland har god dialog, men at Russland har nok styrker til å kunne invadere Ukraina når som helst

Forsvarssjefen: Norge har en god dialog med Russland

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier Norge og Russland har god dialog, men vedkjenner at situasjonen rundt Ukraina er veldig alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

— Det er veldig alvorlig når det står 170000 soldater, i tillegg flystyrker og sjøstyrker i Svartehavet, som helt opplagt har en utgruppering som gjør at de kan gjennomføre et angrep, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til TV 2.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På spørsmål om det kan bli behov for ytterligere tiltak fra Norges side, svarer han:

Les også: Dansk etterretningssjef løslatt etter 70 dager

— Her hjemme er situasjonene i nord heldigvis preget av lav spenning og egentlig en god dialog med Russland.

Kristofferen understreker at dagens situasjon er langt mer alvorlig enn den var for noen uker siden og peker på Russlands manglende tegn til å ville løse konflikten ved diplomati.

— Det som har vært spesielt i dag, er at det diplomatiske sporet som vi har håpet skulle lykkes, kan se ut til å kanskje ikke lykkes. Amerikanerne har vært veldig tydelig på at dette angrepet er nær forestående, sier han til kanalen.

Les også: Forsvarsministeren avlyser reise til sikkerhetskonferanse

Forsvarssjefen legger til at de har gjort tiltak i Forsvaret siden desember for å ha god nok beredskap, samt jevnlige tiltak fram mot i dag. Blant annet er Forsvaret i gang med en stor NATO-øvelse, de har 4500 allierte soldater på norsk jord og høy aktivitet i lufta og i sjøen.

Powered by Labrador CMS