Nytt om navn

KABUL: Harald Høiback i Kaia-leiren Afghanistan i 2014.

Harald Høiback fikk Luftforsvarets fortjenstmedalje

Oberstløytnant Harald Høiback ble torsdag tildelt medaljen for «sin sterke stemme og skarpe penn».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Høiback ble tildelt medaljen blant annet for sin sterke stemme og skarpe penn i den forsvarspolitiske debatten. Høiback tør utfordre etablerte sannheter og har mot til å stille spørsmål om temaer som av mange kan oppfattes som politisk ukorrekte, skriver Luftforsvarets sjefssersjant Didrik Sand på Facebook

Sand betegner Høiback som en helstøpt Luftforsvarsoffiser og en god rollemodell.

Høiback (f. 1969) er nestkommanderende ved Forsvarets museer. Han har en mastergrad i historie fra Universitetet i Glasgow og en doktorgrad i filosofi fra Universitet i Oslo. Ifølge Store norske leksikon, der han har skrevet 20 artikler, er spesialfeltet hans doktriner og militær idéhistorie.

– Det første jeg gjør om morgenen er å sjekke at verden fremdeles henger på hengslene, i form av noen raske sveip på noen nettaviser. Som museumsmann burde jeg være langt mer opptatt av fortiden enn av framtiden, sa Høiback til Morgendrillen i Forsvarets forum i 2021.

I intervjuet kom det også frem at han mener verdien av å ha tilgang på nok søvn, vannklosett, og vafler under øvelser, er undervurdert.

ANERKJENNELSE: Oberstløytnant Harald Høiback (t.v.) og sjefen for Luftforsvaret, generalmajor Rolf Folland.
Powered by Labrador CMS