Nyheter

BLOMSTER: Sør-Koreas forsvarsminister la ned en blomsterkrans ved veteranmonumentet på Akershus festning under velkomstseremonien.
BLOMSTER: Sør-Koreas forsvarsminister la ned en blomsterkrans ved veteranmonumentet på Akershus festning under velkomstseremonien.

Sør-Koreas forsvarsminister på Rena for stridsvogntester

Sørkoreanske K2 Black Panther kjemper mot tyske Leopard 2 om kontrakten for den norske stridsvogn-anskaffelsen på Rena i disse dager. Denne uken fikk panteren støtte på veien fra hjemlandet.

Publisert

Besøket fra Sør-Korea består av to ulike delegasjoner, ifølge Forsvarsdepartementet. Den første ledes av deres forsvarsminister Suh Wook, mens den andre ledes av Kang Eun-Ho, minister for en organisasjon som kan sammenlignes med FMA (Forsvarsmateriell).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Varm velkomst

Tirsdag 15. februar ble det holdt en velkomstseremoni på Akershus festning. Den sørkoreanske forsvarsministeren ble fulgt av æresvakt som Forsvaret stilte med og la ned en krans på veteranmonumentet.

Vertskapet var Norges forsvarsminister Odd Roger Enoksen.

Sjef FFT (Forsvarets Fellestjenester), brigader Arne Opperud opplyser at det bare var de to forsvarsministerne som deltok på seremonien.

Årsaken til besøket ved veteranmonumentet er at to norske soldater ved det norske feltsykehuset NORMASH mistet livet under Koreakrigen.

— De ønsket å legge ved en krans. Det er en fin gest, sier Opperud

Formålet med besøket

Deretter bar det opp i Østerdalen. Seniorrådgiver Lars Gjemble ved Forsvarsdepartementet skriver følgende til Forsvarets forum på mail:

— Formålet med besøket er å diskutere bilaterale forhold og da særlig forhold knyttet til den pågående vurderingen av stridsvogner. De vil også overvære vintertestene av de to stridsvognkandidatene som foregår på Rena.

Delegasjonene sitt opphold i Norge varte fra 13. til 17. februar.

Sør-Korea kjemper om å vinne kontrakt for å levere stridsvogner til Norge. For tiden gjennomfører Forsvarsmateriell, som skal inngå kontrakten til en verdi på over 19 milliarder kroner, tester på Rena.

Under vintertestene får den sørkoreanske K2-vogna prøvd seg mot tyske Leopard 2.

TIL ÆRE: Bilder fra seremonien ved veteranmonumentet.

Powered by Labrador CMS