Nyheter

VIL HA SVAR: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) har foreløpig uttalt seg forsiktig om avsløringene i danske medier om mulig amerikansk spionasje mot norske politikere

SV og Rødt ber Bakke-Jensen redegjøre om spionasjesak

SV og Rødt vil ha forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til Stortinget for å redegjøre om avsløringene fra Danmark om amerikansk spionasje.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har i dag utfordret forsvarsministeren til å komme til Stortinget og redegjøre om saken. Stortinget kan ikke lene seg tilbake, spesielt ikke etter at det har vært stille fra forsvarsministeren så lenge, sier SVs partileder Audun Lysbakken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han mener Norge må kreve klare svar fra USA.

– Det er skuffende å se at forsvarsministeren går så stille i dørene når så alvorlige opplysninger kommer fram.

Rødts partileder Bjørnar Moxnes kaller saken et alvorlig angrep på norsk suverenitet og det norske demokratiet.

– Nå vil vi ha forsvarsministeren til Stortinget for å redegjøre for hva som er gjort, hva regjeringen har funnet ut, og hvilke mottiltak som planlegges, sier han.

Bakteppet er avsløringer i danske DR i helgen om at USA skal ha spionert mot høytstående politikere og embetsfolk i flere land, inkludert Norge.

DR viser til anonyme kilder med tilgang til gradert informasjon fra dansk etterretning.

Les mer: Sverige krever svar fra Danmark etter avsløringer om spionasje

Powered by Labrador CMS