Nyheter

AVTALE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen signerte et stategidokument for den flernasjonale styrken Joint Expeditionary Force i juli. Her er han under Nato-møtet i Brussel i juni.
AVTALE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen signerte et stategidokument for den flernasjonale styrken Joint Expeditionary Force i juli. Her er han under Nato-møtet i Brussel i juni.

Forsvarsministeren: – Det er en spent situasjon vi står i

Frank Bakke-Jensen signerte strategidokument i Finland som har til hensikt å styrke Norges sikkerhet.

Publisert

Forsvarsministerne fra Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Storbritannia og Sverige var samlet i Helsinki 30. juni - 1. juli, blant annet for å diskutere sikkerhetssituasjonen i Nord-Europa.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Da ble det også signert et nytt strategidokument for den flernasjonale styrken Joint Expeditionary Force (JEF) som er ledet av Storbritannia.

Overfor Forsvarets forum forteller forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at de nordiske landene deler det sikkerhetspolitiske bildet av situasjonen i nord.

– Det er en spent situasjon vi står i med et stadig mer selvhevdende Russland, men vi ser det likt i Norden. Samtidig skal vi balansere det å avskrekke med å berolige, sier Bakke-Jensen til Forsvarets forum.

Han beskriver Joint Expeditionary Force som «supplement» til Nato.

Les også: Vernepliktige Sara (19) deltok på Nato-toppmøte

I en pressemelding fra regjeringen utdyper forsvarsministeren det videre:

– I en verden der sikkerhetssituasjonen stadig endrer seg, er det viktig at Norge er med i ulike samarbeid som styrker sikkerheten i våre nærområder. JEF er en styrke som kan settes hurtig inn, og som kan bidra i tillegg til eller sammen med Nato, sier Bakke-Jensen.

Tidligere i år ble også Island med i Joint Expeditionary Force.

Norge har vært med i den flernasjonale hurtigreaksjonsstyrken siden opprettelsen i 2014.

Powered by Labrador CMS