Nyheter

JOBB: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i Stortinget. Snart blir han fiskeridirektør.
JOBB: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i Stortinget. Snart blir han fiskeridirektør.

Bakke-Jensen sier han kunne vært offentlig søker til jobben som fiskeridirektør

Frank Bakke-Jensen (H), som blir fiskeridirektør til høsten, sier han kunne unnlatt å be om bli unntatt offentlighet da han søkte embetet, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Opposisjonen mener at ansettelsesprosessen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som ny fiskeridirektør har vært uryddig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I kritikken har de blant annet vist til at Bakke-Jensen ble intervjuet før han hadde levert inn formell søknad, at navnet hans lenge ble holdt skjult på den offentlige søkerlisten, og at det først sent i prosessen ble oppnevnt en settestatsråd.

På spørsmål fra VG om han kunne gjort noe annerledes, svarer Bakke-Jensen følgende:

– Jeg kunne ha latt være å be om å være anonym søker. Men av og til kan det være behov for det. Når partier i Stortinget sår tvil om min kompetanse, er det et argument som gjør at det kan være problematisk å stå som offentlig søker, sier han.

Les også: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har tatt initiativ til flere samtaler med den danske forsvarsministeren om at amerikansk etterretning skal ha spionert på norske politikere.

Han viser til at det ikke er ulovlig å be om å bli unntatt, og at Næringsdepartementet i ettertid har sagt at det var problematisk.

– Så om jeg skulle gjort noe annerledes nå, må det være at jeg ba om å bli unntatt, sier Bakke-Jensen.

Powered by Labrador CMS