Nyheter

JOBB: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i Stortinget. Snart blir han fiskeridirektør.
JOBB: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i Stortinget. Snart blir han fiskeridirektør.

Bakke-Jensen sier han kunne vært offentlig søker til jobben som fiskeridirektør

Frank Bakke-Jensen (H), som blir fiskeridirektør til høsten, sier han kunne unnlatt å be om bli unntatt offentlighet da han søkte embetet, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

Opposisjonen mener at ansettelsesprosessen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som ny fiskeridirektør har vært uryddig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I kritikken har de blant annet vist til at Bakke-Jensen ble intervjuet før han hadde levert inn formell søknad, at navnet hans lenge ble holdt skjult på den offentlige søkerlisten, og at det først sent i prosessen ble oppnevnt en settestatsråd.

På spørsmål fra VG om han kunne gjort noe annerledes, svarer Bakke-Jensen følgende:

– Jeg kunne ha latt være å be om å være anonym søker. Men av og til kan det være behov for det. Når partier i Stortinget sår tvil om min kompetanse, er det et argument som gjør at det kan være problematisk å stå som offentlig søker, sier han.

Les også: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har tatt initiativ til flere samtaler med den danske forsvarsministeren om at amerikansk etterretning skal ha spionert på norske politikere.

Han viser til at det ikke er ulovlig å be om å bli unntatt, og at Næringsdepartementet i ettertid har sagt at det var problematisk.

– Så om jeg skulle gjort noe annerledes nå, må det være at jeg ba om å bli unntatt, sier Bakke-Jensen.

Powered by Labrador CMS