Nytt om navn

NY JOBB: Konstituert statssekretær i Forsvarsdepartementet, Hans Christian Hveem Kjølseth.

Er konstituert som statssekretær i Forsvarsdepartementet

Hans Christian Hveem Kjølseth (Sp) er konstituert som statssekretær for forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Publisert

Fredag 6. september ble Hans Christian Hveem Kjølseth konstituert som statssekretær for forsvarsminister Bjørn Arild Gram, for den perioden statssekretær Marie Lamo Vikanes avvikler foreldrepermisjon.

Kjølseth kommer fra Utenriksdepartementet, der han var underdirektør i seksjonen for Global sikkerhet og nedrustning. Han har også tjenestegjort ved Nato-delegasjonen. Han forteller at samarbeidet med Norges allierte ligger hjertet hans nært. 

– Erfaringen med å jobbe internasjonalt og med sikkerhetspolitikk som fag tror jeg vil være en nyttig ballast. Jeg har tidligere også jobbet i Senterpartiets stortingsgruppe. Det kommer godt med i det politiske håndverket, forteller Kjølseth.

Et privilegium

– Det er et privilegium å få sjansen til å jobbe som statssekretær for forsvarsminister Bjørn Arild Gram og med Senterpartiets team i politisk ledelse i departementet i en sånn tid, sier han. 

Og legger til:

– Så jeg er takknemlig for denne muligheten, og ydmyk overfor ansvaret det medfører. Vi står i en mer krevende sikkerhetspolitiske situasjon enn på flere tiår. Her er det bare å gyve løs på oppgavene.

– Hvilke overordnede mål har du satt deg for perioden?

– Jeg ser fram til å besøke ulike deler av landet. Å arbeide for å styrke beredskapen, på tvers av sektorer, blir viktig. Stikkord her er regjeringens arbeid med totalforsvarsmelding og nasjonal sikkerhetsstrategi. Støtten til Ukraina står høyt på dagsorden. Og vi må utnytte mulighetene i at Sverige og Finland er blitt Nato-medlemmer. Jeg er konstituert frem til juni neste år, og da nærmer det seg stortingsvalg. Så dette blir en travel tid, sier han.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS