Nyheter

GRADERT: Deler av regjeringens IKT-plattform er gradert.
GRADERT: Deler av regjeringens IKT-plattform er gradert.

Ny IKT-løsning bygger på Forsvarsdepartementets plattform

I Forsvarsdepartementets budsjett for 2022 er det satt av 135 millioner kroner til prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Når det nye regjeringskvartalet etter planen skal bli tatt i bruk i 2025, skal regjeringen også ha en ny, felles IKT-plattform klar. Denne IKT-plattformen vil bygge på den plattformen som i dag eies og drives av Forsvarsdepartementet (FD).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er sikkerhetsnivået i vår løsning som gjør at den også er valgt som felles plattform for departementsfelleskapet, sier Frede Hermansen, assisterende departementsråd i FD.

I dag har Utenriksdepartementet, Justisdepartementet og FD sine egne IKT-plattformer, mens de øvrige departementene bruker et system som leveres av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS).

– Det ble besluttet i 2018 at departementene skal over på en felles IKT-plattform, sier Hermansen.

Les også: – Den sivile sektoren er ledende på IKT

FD jobber sammen med Kommunal- og moderniseringsdepartementet med å tilrettelegge for systemet. I Forsvarsdepartementets budsjett for 2022 er det satt av 135 millioner kroner til dette.

Ifølge Hermansen skal alle departementene ha migrert over til den nye plattformen i løpet av 2025.

– Det vil bli en gradvis migrering som skal være ferdig innen 2025. Brukerne skal ikke til å merke så mye av dette underveis, sier han.

Les også: Slik avslører du spioner på jobb

Powered by Labrador CMS