Nyheter:

VIL BEORDRE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og statsminister Erna Solberg (H) under et besøke i Rena Leir.
VIL BEORDRE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og statsminister Erna Solberg (H) under et besøke i Rena Leir.

Vil fortsette å gi Forsvaret utvidede korona-myndigheter

Forsvarsministeren vil gi Forsvaret midlertidige myndigheter for å hindre smittespredning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen vil fortsatt la Forsvaret ha midlertidig utvidete myndigheter overfor sitt personell. I henhold til en midlertidig lov for å hindre spredning av korna-smitte fra april 2020, har Forsvaret en begrenset beordringsmyndighet overfor sivilt ansatte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvaret har også myndighet til å iverksette tiltak over ansatte og tjenestepliktige, dersom det er nødvendig for å begrense korona-smitte.

Loven ble opphevet 1. februar.

I stortingsproposisjonen «91 L Midlertidig lov om forvaltning av personell i Forsvaret for å avhjelpe konsekvenser av covid-19» ber regjeringen om at de utvidede myndighetene fortsetter frem til 1. september 2021.

«Lovforslaget gir Forsvaret en begrenset beordringsmyndighet overfor sivilt tilsatte der dette er strengt nødvendig for å ivareta lovens formål. Forslaget gir videre Forsvaret myndighet til å iverksette strengt nødvendige tiltak, både i og utenfor arbeidstid, overfor militært tilsatte, tjenestepliktige inne til tjeneste og sivilt tilsatte for å begrense smittespredning. Loven gjelder på norsk territorium og på norske skip og luftfartøy», står det i lovforslaget.

Les også: India gir bort vaksiner til FNs fredsbevarende styrker

Loven vil kun gjelde for Forsvarets personell, og forslaget begrunnes blant annet med at Forsvarets virksomhet «i hovedsak er konsentrert på relativt små områder med en høy konsentrasjon av personell». Dette gjør at smitte vil kunne spre seg raskt.

Powered by Labrador CMS