Nyheter:

ENIGE: En rekke partier stilte seg i fjor høst bak stiftelsen Den Gamle Krigsskole og anmodet Forsvarsdepartementet om å legge til rette for et samarbeid med stiftelsen om å overføre den fredede eiendommen på avtalte vilkår. Morten Wold (FrP), Michael Tetzschner (H), Trine Skei Grande (V) og Geir Sigbjørn Toskedal (KrF) er alle representanter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, og representerer flertallet. Generalsekretær Ole Rikard Høisæther i Oslo Byes Vel er nummer to fra venstre.

Den gamle krigsskolen skal overdras til stiftelse for 10 kroner

Forsvarsdepartementet har gitt Forsvarsbygg i oppdrag å overdra Tollbugata 10 til Stiftelsen Den Gamle Krigsskole for en symbolsk sum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Betingelsen fra Stortinget er at det er dagens tilstand som skal være den tilstanden eiendommen overdras i, og at eiendommen skal utvikles slik at den blir tilgjengelig for allmennheten. Disse og andre normale vilkår ved overdragelse av vernet eller fredet eiendom skal sikres ifm. overdragelsen», heter det i et brev fra departementet til Forsvarsbygg, som Forsvarets forum har fått innsyn i.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Forsvarsbygg bes besørge at departementets beslutning blir effektuert så snart det er praktisk mulig», står det videre i brevet.

Beslutningen om å overdra den historiske eiendommen til stiftelsen, ble gjort kjent i et møte på fredag mellom Forsvarsdepartementet, Forsvarsbygg og Stiftelsen Den Gamle Krigsskole.

Tollbugata 10 står foran en omfattende rehabilitering etter mange tiårs forsømmelse. Utbedringene er beregnet til 350 millioner kroner, og stiftelsen håper nå at det offentlige vil bidra til utbedringen.

– Vi må tro at den brede politiske oppslutningen på Stortinget om å bevare Krigsskolen i offentlighetens eie også utløser en startkapital. Det beste hadde vært om det kunne skje allerede i revidert statsbudsjett i år. Det haster med å komme i gang, sier styreleder Ole Rikard Høisæther i en pressemelding.

Stiftelsen opplyser at den så raskt som mulig starter arbeidet for å sette i stand eiendommen som et unikt kulturminne nær knyttet til Norges nasjonale historie gjennom mange hundre år.

Ifølge stiftelsen står eiendommen i en særklasse blant de gjenværende bygningene fra 1600- og 1700-tallet, ikke bare i hovedstaden, men også i landsmålestokk.

Eiendommen skal etter planen åpnes for allmenheten som kurs- og konferanselokaler, selskaps- og representasjonslokaler, i tillegg til kontor- og forretningsarealer.

Powered by Labrador CMS