Nyheter

P-3 ORION: Forsvarsbudsjettet for 2021 har økt med over 300 millioner kroner. Noen av pengene skal brukes på nye fasiliteter når P-8 Poseidon skal overta som maritime patruljefly etter P-3 Orion.

306 millioner mer til forsvarsbudsjettet for 2021

Økte inntekter blant annet fra Forsvarsbygg og Nato-refusjoner fører til at forsvarsbudsjettet blir på 66,3 milliarder kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortinget vedtok statsbudsjettet for 2021 i desember i fjor. For å skape samsvar mellom bevilgninger og behov, foreslår regjeringen en omgruppering av midlene som er bevilget til ulike deler av statsadministrasjonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

For forsvarsbudsjettet betyr dette en økning på 306 millioner kroner i tillegg til omdisponeringer mellom kapitlene, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Økningen skyldes blant annet inntekter til Forsvarsbygg på 336,5 millioner som følge av ombygginger, husleieinntekter, refusjon for økte strømutgifter og salg av boliger. Heimevernet har fått refundert 150 millioner for utgifter i forbindelse med grensevaktoppdrag for politiet gjennom pandemien.

I tillegg kommer diverse mindre justeringer, blant annet på grunn av refusjoner fra NATO.

Regjeringen foreslår også interne omdisponeringer i forsvarsbudsjettet på 132 millioner kroner til midlertidige fasiliteter som hangar og operasjonssenter, og etablering av vedlikeholdsløsninger. Dette har sammenheng med mottak av nye P-8 maritime patruljefly.

Les mer: Nå har Norge fått sitt første Poseidon-fly

Powered by Labrador CMS