Nyheter

BLIR I FORSVARET: Generalløytnant Yngve Odlo fortsetter i stillingen som sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter etter at han runder 60 år.

FOH-sjef Odlo skal sitte over aldersgrensen

To av forsvarssjef Eirik Kristoffersens nærmeste medarbeidere får forlenget stillingen med ett år.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Militært ansatte skal fratre stillingen ved første månedsskifte etter at de har fylt 35 eller 60 år, ifølge forsvarsloven, der står det også:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Når spesielle forhold gjør det nødvendig, kan departementet forlenge tilsettingsperioden med inntil ett år av gangen for militært tilsatte som har nådd aldersgrensen på 60 år.»

Viseadmiral Elisabeth Natvig er sjef for Forsvarsstaben. Hun fikk i 2020 forlenget tilsettingen med ett år, for å sørge for en god overlapping mellom tidligere forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og nåværende forsvarssjef Kristoffersen.

Rett før hennes sekstiførste fødselsdag i november, skrev Forsvarets forum at hun hadde fått forlengelse enda ett år. Da sa hun at hun skal bruke det neste året på å jobbe med modernisering og effektivisering av Forsvaret.

FST-SJEF: Viseadmiral Elisabeth Natvig forblir i stillingen som sjef for Forsvarsstaben godt ut i 2023.

Nå er det klart at både hun og generalløytnant Yngve Odlo, som for øvrig deler fødselsdag med Natvig, får forlenget tilsettingen med ett år.

Han blir 60 år 21. november. Samme dag blir Natvig 62 år gammel.

De blir begge sittende godt ut i 2023, får Forsvarets forum opplyst.

Grunnen til at de to toppoffiserene blir sittende i stillingene over pensjonsalderen, er endringene Forsvaret gjennomgår for tiden.

– Jeg er svært glad for at både viseadmiral Elisabeth Natvig og generalløytnant Yngve Odlo fortsetter i sine stillinger også i 2023, skriver forsvarssjefen i en melding til Forsvarets forum.

– De har begge to lang erfaring, de er tydelige og fremtidsrettet. Derfor er det betryggende for meg å ha de med videre. Jeg er takknemlig for at de takket ja til å ta ett år ekstra.

Powered by Labrador CMS