Nyheter

TRADISJON TRO: Ingrid Gjerde (t.v) og Erlend Bekkestad (t.h) omringet av portrettene av gamle skolesjefer ved Krigsskolen. Onsdag var det Gjerde og Bekkestads tur.
TRADISJON TRO: Ingrid Gjerde (t.v) og Erlend Bekkestad (t.h) omringet av portrettene av gamle skolesjefer ved Krigsskolen. Onsdag var det Gjerde og Bekkestads tur.

To sjefer fra Krigsskolen beæret med portretter

Maleriene av Ingrid Gjerde og Erlend Bekkestad ble presentert på den gamle krigsskolen onsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle de gamle sjefene ved Krigsskolen henger i de ærverdige lokalene i Tollbugata, sentralt i Oslo. Avdukingen av maleriene av Ingrid Gjerde og Erlend Bekkestad har vært litt forsinket, grunnet salget av bygget. Stiftelsen Den Gamle Krigsskole har overtatt bygget og nå er altså de siste maleriene i rekken på plass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Gjerde var sjef ved Krigsskolen mellom 2013 og 2016, mens Bekkestad tok over etter Gjerde i 2016 og satt frem til nåværende skolesjef Sigrid S. Engebretsen-Skare tok over i 2019.

Monika Helgesen er kunstneren bak maleriene av Gjerde og Bekkestad.

Stiftelen Den Gamle Krigsskole tok over det historiske bygget for en symbolsk sum. Les mer her!

Gjerde fikk æren av å fjerne duken som dekket de to nyeste tilskuddene til sjefsgalleriet i Tollbugaten.

– De fleste får portretter malt etter at de er døde og her står vi, sa hun med en latter.

Til stede på avdukingen var blant andre samt nåværende sjef Engebretsen-Skaret og Ole Rikard Høisæther, styreleder i stiftelsen Den Gamle Krigsskole.

Ved at stiftelsen tok over bygget i Tollbugata, kan krigsskolen fortsette å bruke bygget tilnærmet likt som før.

– Det er hyggelig, både fordi kadettene ved Krigsskolen og sersjantene har behov for dette bygget. Selv var jeg overrasket over hvor mange som dager med undervisning og møtevirksomhet som faktisk gjennomføres her, sa Erlend Bekkestad til de fremmøtte.

Både de to tidligere sjefene og nåværende sjef Krigsskolen er enige om viktigheten av at Tollbugata 10 bevares og brukes til å videreformidle Krigsskolens historie og tradisjoner.

– Det er 220 år med krigsskolehistorie i dette bygget, det må vi ta vare på, sa Engebretsen-Skare.

Gjerde er nå FNs styrkesjef på Kypros, mens Bekkestad jobber i Forsvarsdepartementet.

Powered by Labrador CMS