Nyheter:

OSLO SPEKTRUM: Det skulle vært et fullsatt Spektrum i april 2020, men så kom koronapandemien. Nå er Norsk Militær Tattoo utsatt til høsten 2022.
OSLO SPEKTRUM: Det skulle vært et fullsatt Spektrum i april 2020, men så kom koronapandemien. Nå er Norsk Militær Tattoo utsatt til høsten 2022.

Norsk Militær Tattoo utsettes ytterligere

Tattooen som skulle vært avholdt i april 2020 blir nå flyttet til september 2022.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Militær Tattoo 2020 ble besluttet avlyst på grunn av utbruddet av Covid-19. Opprinnelig skulle arrangementet finne sted i april 2020. Flere alternativer ble vurdert, blant annet en utsettelse til april 2021, men det ble besluttet full kansellering av tattooen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Planen videre var å gjennomføre arrangementet i april 2022.

Koronapåvirket

I et dokument Forsvarets forum har fått innsyn i står det at sjef Forsvarets fellestjenester (FFT), brigader Arne Opperud har besluttet å flytte tattooen ytterligere som følger av koronapandemien.

INTERNASJONALT: The United States Marine Corps Silent Drill Platoon under Norsk militær tattoo 2018.
INTERNASJONALT: The United States Marine Corps Silent Drill Platoon under Norsk militær tattoo 2018.

Årsaken er at sjef FFT anser det som urealistisk å gjennomføre Norsk Militær Tattoo i april 2022 siden man trenger lang tid til planlegging, invitasjoner og i tillegg trenger arrangementet en bred internasjonal deltagelse for å oppnå sitt formål.

I dokumentet står det følgende:

«Med tanke på den lange tiden man trenger til planlegging, invitasjoner samt kontraktinngåelser for arrangementet, anser sjef FFT det som urealistisk å kunne gjennomføre Norsk Militær Tattoo i april 2022. Dette spesielt begrunnet i usikkerheten knyttet til internasjonal deltagelse. »

Høsten 2022

Nå tar Forsvaret sikte på å gjennomføre arrangementet i uke 37 i september i 2022. Bakgrunnen for valg av uke er at tattooen er avhengig av nasjonal deltagelse fra 3. Gardekompani for å kunne opprettholde god nok kvalitet.

3. Gardekompani består av vernepliktige soldater som har skiftes ut i september-måned hvert år. Til vanlig, under normale omstendigheter hvor det ikke er en pandemi, deltar kompaniet på en rekke forskjellige arrangementer fra mars/april frem til kompaniets dimisjon i september.

The Royal Edinburgh Military Tattoo, som også i 2020 ble avlyst, skal derimot avholdes i 2021. Arrangementet finner sted ved Edinburgh Castle i Skottland som en del av Edinburghs festivaler.

Les også: Youtubestjerne testet Drilltroppen og Telemark bataljon

Powered by Labrador CMS