Nyheter:

OSLO SPEKTRUM: Det skulle vært et fullsatt Spektrum i april 2020, men så kom koronapandemien. Nå er Norsk Militær Tattoo utsatt til høsten 2022.
OSLO SPEKTRUM: Det skulle vært et fullsatt Spektrum i april 2020, men så kom koronapandemien. Nå er Norsk Militær Tattoo utsatt til høsten 2022.

Norsk Militær Tattoo utsettes ytterligere

Tattooen som skulle vært avholdt i april 2020 blir nå flyttet til september 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Militær Tattoo 2020 ble besluttet avlyst på grunn av utbruddet av Covid-19. Opprinnelig skulle arrangementet finne sted i april 2020. Flere alternativer ble vurdert, blant annet en utsettelse til april 2021, men det ble besluttet full kansellering av tattooen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Planen videre var å gjennomføre arrangementet i april 2022.

Koronapåvirket

I et dokument Forsvarets forum har fått innsyn i står det at sjef Forsvarets fellestjenester (FFT), brigader Arne Opperud har besluttet å flytte tattooen ytterligere som følger av koronapandemien.

INTERNASJONALT: The United States Marine Corps Silent Drill Platoon under Norsk militær tattoo 2018.
INTERNASJONALT: The United States Marine Corps Silent Drill Platoon under Norsk militær tattoo 2018.

Årsaken er at sjef FFT anser det som urealistisk å gjennomføre Norsk Militær Tattoo i april 2022 siden man trenger lang tid til planlegging, invitasjoner og i tillegg trenger arrangementet en bred internasjonal deltagelse for å oppnå sitt formål.

I dokumentet står det følgende:

«Med tanke på den lange tiden man trenger til planlegging, invitasjoner samt kontraktinngåelser for arrangementet, anser sjef FFT det som urealistisk å kunne gjennomføre Norsk Militær Tattoo i april 2022. Dette spesielt begrunnet i usikkerheten knyttet til internasjonal deltagelse. »

Høsten 2022

Nå tar Forsvaret sikte på å gjennomføre arrangementet i uke 37 i september i 2022. Bakgrunnen for valg av uke er at tattooen er avhengig av nasjonal deltagelse fra 3. Gardekompani for å kunne opprettholde god nok kvalitet.

3. Gardekompani består av vernepliktige soldater som har skiftes ut i september-måned hvert år. Til vanlig, under normale omstendigheter hvor det ikke er en pandemi, deltar kompaniet på en rekke forskjellige arrangementer fra mars/april frem til kompaniets dimisjon i september.

The Royal Edinburgh Military Tattoo, som også i 2020 ble avlyst, skal derimot avholdes i 2021. Arrangementet finner sted ved Edinburgh Castle i Skottland som en del av Edinburghs festivaler.

Les også: Youtubestjerne testet Drilltroppen og Telemark bataljon

Powered by Labrador CMS