Nyheter

FUNN AV GRANAT: Minedykkerkommandoen gjennomførte destruering av en granat som ble funnet på en gjennvinningstasjon i Nordhordaland.

Granat på gjenvinningsstasjon har blitt destruert

Granaten kan være en suvenir eller blitt tatt med til Norge av allierte som har trent her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– For å konstatere om den var farlig, ble den åpnet ved bruk av eksplosiver. Når den var åpnet ble det konstatert at den var tom, altså uten farlig innhold, sier sjef for minedykkerkommandoen Christian Couillault til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Minedykkere starter egen veteranforening

Granaten som ble funnet i en konteiner ved en gjenvinningsstasjon i Nordhordland onsdag, viste seg å være en bombekastergranat, som sender ut en lyssats når den skytes ut. Den skal være fylt med fosfor, et farlig og etsende grunnstoff.

GRANAT: Denne granaten ble funnet på gjenvinningsstasjonen i Kjevikdalen. Det skal være snakk om en lysgranat med det etsende stoffet fosfor.

Couillault forteller at granaten blir ikke brukt til trening og øving av det norske forsvaret, men han kan ikke fastslå hvor den er fra.

– Det kan være fra alliert trening i Norge eller det kan være en suvenir som noen har fått tak fra utlandet, sier han.

Les også: Foreslår at HV-personell kan oppbevare våpen og ammunisjon hjemme

Siden det ikke er norsk ammunisjon vil det ikke bli gjennomført en undersøkelse av Forsvaret på hvilket land lysgranaten kommer fra. Couillault opplyser at det er politiet som foretar slik etterforsking.

Powered by Labrador CMS