Nyheter

HEIMEVERNET: Regjeringen vil innføre en sikkerhetsstyrke i Heimevernet, som gir enkelte lov til å ha våpen og ammunisjon hjemme. På bildet er forsvarsminister Odd Roger Enoksen på statsministerens pressekonferansen om Russlands angrep på Ukraina den 24. februar.

Foreslår at HV-personell kan oppbevare våpen og ammunisjon hjemme

Regjeringen vil investere mer enn to milliarder til å styrke Forsvaret og deler av denne summen skal gå til å opprette en sikkerhetsstyrke til Heimevernet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har foreslått investeringer på over to milliarder til å styrke Forsvaret i nord, blant annet ved å ruste opp på Værnes og Porsangermoen i tillegg til en innføring av en sikkerhetsstyrke i Heimevernet, skriver regjeringen i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Med disse endringene vil forsvarsevnen, og særlig kampevnen til Hæren øke, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen til Regjeringa.

Heimevernet har en viktig rolle knyttet til sikringen av vitale objekter og nøkkelinfrastruktur. Og for å styrke dette arbeidet skal de innføre en sikkerhetsstyrke.

Sikkerhetsstyrken vil gi et lite antall personell lov til å oppbevare våpen og ammunisjon hjemme.

Regjeringen beskriver dette som et godt og nødvendig beredskapstiltak som også kan bli innført i andre avdelinger i forsvaret hvis de ser at det er særskilt behov for det.

Powered by Labrador CMS