Nyheter

MYNTGATA: Forsvarsstaben, som har gjennomført endringen med å overføre Forsvarets veterantjeneste (FVT) til Forsvarets personell- og vernepliktsenter (FPVS), er lokalisert i dette bygget i Myntgata.

Forsvaret flytter veterantjenesten til Forsvarets personell- og vernepliktssenter

Endringen møtte motbør, men nå er saken altså avgjort.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstløytnant og pressevakt Vegard Norstad Finberg i Forsvaret, bekrefter mandag at det er gitt oppdrag om at Forsvarets veterantjeneste (FVT) overføres til Forsvarets personell- og vernepliktsenter (FPVS), snarest mulig, og senest innen 1. august 2023.

– Funksjon som veteraninspektør videreføres. Veteraninspektøren skal være lokalisert i Oslo, skriver Finberg i en e-post til Forsvarets forum.

Forsvarets forum har tidligere omtalt bakgrunnen for endringen. Forsvaret mener at den nye organiseringen vil styrke veteranenes tilgang på de helhetlige HR-ressursene i Forsvaret.

Veteranorganisasjonen SIOPS (Skadde i Internasjonale Operasjoner) ved generalsekretær og krigsveteran Kjetil Bragstad, har derimot kritisert omorganiseringen:

– Vi mener dette fremstår som et av flere tiltak som de siste årene viser en systematisk nedprioritering av veteranarbeidet, sa Bragstad til Forsvarets forum i februar.

Powered by Labrador CMS