Nyheter

GOTLAND: Soldater fra Gotlands regiment MP patruljerer i Visby havn. Russlands mobilisering ved Ukrainas grense og den økte tonen mellom Russland og NATO har fått det svenske forsvaret til å øke sin synlige virksomhet, blant annet på Gotland.

Sveriges nye regjering lover økte forsvarsbudsjetter

Sverige skal øke utgiftene til forsvaret med drøyt 5 milliarder kroner neste år, ifølge landets nye forsvarsminister Pål Jonson.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsbudsjettet skal økes slik at det senest innen 2026 utgjør 2 prosent av brutto nasjonalprodukt. Det skriver Jonson og sivilforsvarsminister Carl Oskar Bohlin i et innlegg i Dagens Nyheter der de beskriver planene for forsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sverige har søkt om medlemskap i Nato, som har som mål at medlemslandene skal bruke nettopp 2 prosent av BNP på forsvar.

En av regjeringens viktigste oppgaver er å sluttføre Sveriges inntreden i Nato, skriver de to ministrene, som tilhører det konservative partiet Moderaterna.


Powered by Labrador CMS