Nyheter

RETT: Kompani Lauritzens kompanirekrutter på oppstilling.

Popstjerne, stortingsrepresentant og fisker blant kompani Lauritzen-deltakerne

Nye kjendiser skal bli en del av Dag Otto Lauritzens kompani. Bare tre av de 14 deltakerne har erfaring fra Forsvaret.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Du finner fullstendig deltakerliste lengre ned i saken!

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Deltakerne i sesong tre av TV 2-serien Kompani Lauritzen har rykket inn på Setnesmoen leir i Åndalsnes. Blant dem finner du få med militær erfaring, men en stortingsrepresentant, en med gull i X-games og en fisker.

I 2020 intervjuet Forsvarets forum Geir Aker, bedre kjent som «Fenriken». Les saken her!

Politiker og stortingsrepresentant Emilie Mehl (SP) sitter i dag i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Og har dermed en viss kjennskap til Forsvaret, selv om hun ikke har vært militær selv.

– Jeg har vært heldig å få innsikt i Forsvaret både fra en politisk og strategisk side, og gjennom mange av de fantastiske folkene som vier store deler av livet til å gjøre en innsats for Norge. Jeg har et sterkt engasjement for å styrke Norges forsvarsevne, og at Forsvaret skal være attraktivt å søke seg til. Uten gode forsvarsfolk kommer vi ingen vei.

POLITIKER: Emilie Mehl sitter i Utenriks- og forsvarskomiteen.

Alder ingen hindring

Årets eldste deltaker er tidligere ishockeyspiller og tidligere direktør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær. 52-åringen har figurert i TV 2s Iskrigerne, og er en av få med militær erfaring. Kjær hadde sin førstegangstjeneste i Luftforsvaret. Til TV 2 forteller han imidlertid at han ble kastet ut etter å ha betalt andre for å ta vaktene sine, samt overdrevet en skade for å få sykemelding, for så å dra på byen.

Les også: Ulrikke Brandstorps opphold på Setnesmoen gjorde at hun kjente en ny stolthet for brorens tjeneste i Afghanistan.

NY SJANSE?: Jan Tore Kjære forteller om en kanskje ikke fullt så vellykket førstegangstjeneste. I Kompani Lauritzen får han en ny sjanse.

Fra influenser til fisker

En deltaker som kanskje kan overraske er Rikke-Mari Isaksen, best kjent fra flere sesonger av skandale-realityen Ex on the Beach. Etter TV-debuten har Isaksen gjort karriere som realitydeltaker og influenser, men da koronapandemien stengte ned landet, gjorde 26-åringen et drastisk karrierevalg. Bodøværingen tok arbeid på en fiskebåt.

– Jeg gleder meg til å kjenne mestringsfølelsen og forhåpentligvis komme langt. Jeg gleder meg til å se hva som bor i meg, sier Isaksen til TV 2.

Les også: TV 2s sportsanker fikk økt forståelse for Forsvarets verdigrunnlag etter deltakelsen i sesong to.

MESTRING: Isaksen gleder seg mest til å kjenne på mestringsfølelsen.

Blant de øvrige deltakerne finner man blant andre artist Tone Damli, tidligere snowboarder Daniel Franck og Emilie Stordalen, prosjektleder i Nordic Choice Hotels og datter av Petter Stordalen.

Sammen skal deltakerne gjennom en rekruttperiode hvor de lærer seg grunnleggende militære ferdigheter og blir utsatt for fysisk og psykisk utfordrende øvelser. Etter hvert som deltakere ryker ut, rykker de gjenværende opp i gradene til «kompaniaspiranter», før de siste fire får tittelen «kompanijegere».

Sesong 3 sendes på TV 2 våren 2022.

Deltakere i Kompani Lauritzen sesong 3

  • Tone Damli - Artist.
  • Daniel Franck - Snowboarder/kunstner.
  • Jan Tore Kjær - Salgs- og markedsdirektør. Kjent fra Vålerenga Ishockey.
  • Lydia Torsvik Gieselmann - Programleder i NRK Unormal.
  • Dennis Siva Lie - Programleder i NRK Super.
  • Daniel Kvammen - Artist og låtskriver.
  • Marius Skjælbek - Programleder og kommentator i TV 2.
  • Rikke-Mari Isaksen - Fisker og influenser. Kjent fra Ex on the Beach og Camp 71.
  • Emilie Enger Mehl - Jurist og stortingsrepresentant.
  • Emilie «Voe» Neregn - Mat-influenser.
  • Mayoo Indiran - TV-profil/IT-konsulent.
  • Espen P.A. Lervaag - Skuespiller/manusforfatter/komiker.
  • Ruben Markussen - Artist.
  • Emilie Stordalen - Prosjektleder i Nordic Choice Hotels.
Powered by Labrador CMS