Nyheter

SUDAN: Protestene mot de militære kuppmakerne fortsetter i Sudan, der FN nå skal gjøre er forsøk på å bringe partene til forhandlingsbordet.
SUDAN: Protestene mot de militære kuppmakerne fortsetter i Sudan, der FN nå skal gjøre er forsøk på å bringe partene til forhandlingsbordet.

FN skal megle i Sudan

FN gjør et forsøk på å finne en løsning på den politiske krisen i Sudan, der militære kuppmakere styrer.

Publisert

– Det er på tide å få en slutt på voldsbruken og innlede en konstruktiv prosess, heter det i en kunngjøring fra FNs spesialutsending til Sudan, Volker Perthes.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Både representanter for de militære kuppmakerne og sivilsamfunnet vil bli invitert til forhandlingsbordet, opplyser han.

Les også: En serie feilbombinger – men er USA skyldig i krigsforbrytelser?

Sudans militære, under ledelse av general Abdel Fattah al-Burhan, grep makten i et kupp våren 2018 og avsatte landets sterke mann, krigsforbrytertiltale Omar al-Bashir.

Etter store demonstrasjoner gikk kuppmakerne med på å ta representanter for sivilsamfunnet med i en overgangsregjering. Den ble avsatt i et nytt kupp i oktober i fjor.

Etter nytt press ble Abdullah Hamdok gjeninnsatt som statsminister noen uker senere, men 2. januar trakk han seg. Protestene mot kuppmakerne fortsetter.

Les også: Soldat dømt for å drepe tiur med kniv

Powered by Labrador CMS