Nyheter

KJØPESENTER: 16 personer er bekreftet drept og 56 såret etter at et russisk rakettangrep traff et kjøpesenter i den sentrale byen Krementsjuk.
KJØPESENTER: 16 personer er bekreftet drept og 56 såret etter at et russisk rakettangrep traff et kjøpesenter i den sentrale byen Krementsjuk.

Angrep mot sivile i Ukraina blir tema i FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd samles tirsdag kveld på anmodning fra Ukraina etter russiske angrep mot sivile mål de siste dagene.

Publisert

Albania, som har formannskapet i Sikkerhetsrådet, bekrefter at medlemmene samles tirsdag klokken 21 norsk tid etter at Ukraina mandag kveld ba om hastemøte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Nupi-forsker: Vestens press mot Russland minner om krig

Mandagens rakettangrep mot et kjøpesenter i byen Krementsjuk skal være hovedtema. I tillegg skal søndagens rakettangrep mot hovedstaden Kyiv, der et boligområde ble truffet, diskuteres, opplyser det albanske formannskapet.

Natt til tirsdag var 16 personer bekreftet drept og over 56 såret i angrepet i Krementsjuk. Angrepet har utløst internasjonale fordømmelser mot Russland.

I søndagens angrep mot Kyiv ble en person drept og seks personer såret, blant dem en sju år gammel jente, i det som var det første russiske angrepet mot hovedstaden på nesten tre uker, ifølge byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Les også: Kreml: Russlands forsvarsminister besøkte styrkene i Ukraina

Mandag anklaget ukrainske tjenestemenn Russland for å ha angrepet sivile i to andre angrep øst i landet mandag, med minst tolv drepte som resultat.

Russland, som invaderte Ukraina i slutten av februar, har avvist å ha rammet noe boligområde i Kyiv søndag. Målet var en våpenfabrikk, har Moskva hevdet.

Powered by Labrador CMS