Nyheter

KJØPESENTER: 16 personer er bekreftet drept og 56 såret etter at et russisk rakettangrep traff et kjøpesenter i den sentrale byen Krementsjuk.

Angrep mot sivile i Ukraina blir tema i FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd samles tirsdag kveld på anmodning fra Ukraina etter russiske angrep mot sivile mål de siste dagene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Albania, som har formannskapet i Sikkerhetsrådet, bekrefter at medlemmene samles tirsdag klokken 21 norsk tid etter at Ukraina mandag kveld ba om hastemøte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Nupi-forsker: Vestens press mot Russland minner om krig

Mandagens rakettangrep mot et kjøpesenter i byen Krementsjuk skal være hovedtema. I tillegg skal søndagens rakettangrep mot hovedstaden Kyiv, der et boligområde ble truffet, diskuteres, opplyser det albanske formannskapet.

Natt til tirsdag var 16 personer bekreftet drept og over 56 såret i angrepet i Krementsjuk. Angrepet har utløst internasjonale fordømmelser mot Russland.

I søndagens angrep mot Kyiv ble en person drept og seks personer såret, blant dem en sju år gammel jente, i det som var det første russiske angrepet mot hovedstaden på nesten tre uker, ifølge byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Les også: Kreml: Russlands forsvarsminister besøkte styrkene i Ukraina

Mandag anklaget ukrainske tjenestemenn Russland for å ha angrepet sivile i to andre angrep øst i landet mandag, med minst tolv drepte som resultat.

Russland, som invaderte Ukraina i slutten av februar, har avvist å ha rammet noe boligområde i Kyiv søndag. Målet var en våpenfabrikk, har Moskva hevdet.

Powered by Labrador CMS