Nyheter:
Maliske soldater og Malis befolkning samlet seg i gatene utenfor residensen til Malis president Ibrahim Boubacar Keita i hovedstaden Bamako, tirsdag 18. august.
Foto: AP Photo
FN-granskere fant bevis for krigsforbrytelser i Mali
Har levert en 338 sider lang rapport til Sikkerhetsrådet.
Det er funnet bevis for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i den væpnede konflikten i Mali, skriver FNs granskere i en rapport.
Tre granskere har undersøkt situasjonen i Mali gjennom seks år med væpnet konflikt fra 2012. I en 338 sider lang rapport til Sikkerhetsrådet retter de anklager mot flere hold.
– Kommisjonen har rimelig grunn til å tro at maliske forsvar- og sikkerhetsstyrker har begått krigsforbrytelser. Dette inkluderer vold mot sivile og ikke-stridende som mistenkes for å tilhøre eller hjelpe væpnede ekstremistgrupper, skriver de i rapporten, som nyhetsbyrået AFP har fått innsyn i.
Granskerne mener jihadistgrupper og andre væpnede grupper i landet har begått forbrytelser mot menneskeheten.
Les også: Norske soldater er dratt for å delta i FNs operasjon i Mali.
Lørdag 5. desember. ble Oberst Malick Diaw valgt til leder for Malis midlertidige nasjonalforsamling da den for første gang samlet seg siden statskuppet i august.
108 av nasjonalforsamlingens 121 medlemmer stemte på Diaw, som stilte uten motkandidater.
Det var 18. august at en gruppe unge offiserer, blant dem Diaw, kuppet makten i landet og avsatte president Ibrahim Boubacar Keita.
Etter massivt internasjonalt press ga militærjuntaen i høst fra seg makten til en midlertidig regjering. Regjeringen skal etter planen styre til nye valg kan avholdes om halvannet år.
Men hæren fortsetter å dominere regjeringen og nasjonalforsamlingen.
Opposisjonen i 5. juni-bevegelsen, som var ledende i protestene mot president Keita tidligere i år, hadde på forhånd varslet at de ville boikotte møtet i nasjonalforsamlingen.
– Vi vil ikke være en hjelper til et forkledd militært regime, kunngjorde gruppen.