Nyheter

STØTTER: Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad sa til FNs hovedforsamling mandag at Syria støtter Russlands «spesielle militæroperasjon» i Ukraina.

Russland får støtte av Syria i FN for Ukraina-krigen

Russland fikk sjelden støtte for Ukraina-krigen under FNs hovedforsamling mandag da Syrias utenriksminister gikk på talerstolen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Syria gjentar sin holdning til Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina, og Russlands rett til å forsvare og sikre sitt eget territorium, sa Syrias utenriksminister Faisal al-Meqdad til FN.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland er nære allierte med Syrias president Bashar al-Assad og har bistått Assad-regimet i borgerkrigen i Syria siden 2015. Derfor har Syria i flere måneder stilt seg bak Russlands offensiv i Ukraina.

– Vi er overbevist om at Russland forsvarer ikke bare seg selv, men rettferdigheten og menneskehetens rett til å avvise hegemoni, sa al-Meqdad.

Siden krigen brøt ut i februar har Syria anerkjent de russisk-støttede utbryterregionene i Øst-Ukraina som selvstendige samt tilbudt seg å sende syriske styrker til Ukraina for å bistå russerne i krigen.


Powered by Labrador CMS