Nyheter

OPPFORDRER STANS: FNs generalsekretær António Guterres (til venstre) oppfordrer nok en gang om stans av krigshandlingene i Ukraina. Her er han fotografert med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under et møte i Kyiv 28.april 2022.

Dette skjedde i Ukraina i natt

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 4. juni.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FNs generalsekretær António Guterres gjentar sin oppfordring om umiddelbar stans i krigshandlingene i Ukraina. Han viser til at tusener er døde og at ødeleggelsene er ufattelige etter 100 dager med krig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

100 dager med krig har gjort at ukrainerne har måttet lære seg nye og grusomme ord som raketter, ruiner og deportasjoner, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale.

Ukrainas ambassadør til Tyrkia, Vasyl Bodna, anklager Russland for å ha stjålet og sendt ukrainsk korn til utlandet, blant annet til Tyrkia.

Moskva skal hjelpe med opprydding og gjenoppbygging i Luhansk og Donetsk, uttaler den russiske hovedstadens ordfører Sergej Sobjanin etter et besøk i Luhansk.

Et russisk passasjerfly er holdt tilbake på Sri Lanka som følge av internasjonale sanksjoner mot Russland.

Powered by Labrador CMS