Nyheter:

ANGREP: Et vindu ble ødelagt da ukjente personer kastet brannbomber mot et bygg tilhørende det tyske smitteverninstituttet i Berlin søndag.
ANGREP: Et vindu ble ødelagt da ukjente personer kastet brannbomber mot et bygg tilhørende det tyske smitteverninstituttet i Berlin søndag.

Tysklands smitteverninstitutt angrepet med brannbomber

Ukjente personer angrep tidlig søndag morgen det tyske smitteverninstituttet med brannbomber.

Publisert Sist oppdatert

En sikkerhetsvakt ved instituttet klarte å slukke flammene, men gjerningsmennene kom seg unna.

Et vindu ble ødelagt, men ingen er skadd. Politiet har mistanke om at det ligger et politisk motiv bak angrepet.

Robert Koch-instituttet holder blant annet rede på koronapandemien i Tyskland og er rådgiver for regjeringen når det gjelder strategi mot viruset.

Nynazister og antivaksere

Mens det store flertallet av tyskerne støtter myndighetenes tiltak mot viruset, har det vært flere demonstrasjoner mot tiltakene der nynazister og ytre høyre-aktivister har marsjert sammen med anarkister, antivaksere og konspirasjonsteoretikere. Også søndag var det en slik demonstrasjon i Berlin.

Tyskland har klart seg langt bedre gjennom pandemien enn de fleste andre land i Europa, men de siste ukene har smitten vært på vei opp.

Robert Koch-instituttet opplyser at det søndag var registrert 11.176 nye tilfeller og 29 nye dødsfall siste døgn. Totalt er 429.181 tyskere smittet, og 10.032 har dødd av viruset.

– Største krise i vår tid

FNs generalsekretær António Guterres kaller koronapandemien den største krisen i vår tidsalder.

I en tale online til Verdens helsetoppmøte i Berlin, som også finner sted online, ba Guterres om verdensomspennende solidaritet i den globale krisen og krevder at rike land støtter helsesystemene i land med færre ressurser.

– Ingen er trygg mot covid-19. Ingen er trygg før alle er trygge. Selv de som overvinner viruset i sine egne land, er fanger innenfor sine grenser til viruset er slått ned alle steder, sa Tysklands president Frank-Walter Steinmeier under åpningsseremonien.

Powered by Labrador CMS