Nyheter

HASTEMØTE: Norge har tatt initiativ til et nytt hastemøte om situasjonen i FNs sikkerhetsråd onsdag. Det finner sted klokken 15 norsk tid.
HASTEMØTE: Norge har tatt initiativ til et nytt hastemøte om situasjonen i FNs sikkerhetsråd onsdag. Det finner sted klokken 15 norsk tid.

Utenriksministeren frykter full krig mellom Israel og Hamas

Konflikten mellom Israel og væpnede grupper på Gazastripen kan utvikle seg til fullskala krig, frykter utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis ikke situasjonen raskt de-eskalerer, kan den fort komme ut av kontroll. Det kan bli en svært dramatisk og alvorlig situasjon. Noe må gjøres i løpet av de neste timene, sa Eriksen Søreide til TV 2 onsdag morgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun ba innstendig partene bruke de neste timene til å trappe ned konflikten.

– Det er et ekstremt høyt konfliktnivå, og det skal lite til før dette kommer ut av kontroll. Dersom ting ikke roer seg, kan vi stå overfor en fullskala krig.

Norge har tatt initiativ til et nytt hastemøte om situasjonen i FNs sikkerhetsråd onsdag. Det finner sted klokken 15 norsk tid.

Det er ventet at FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, den norske diplomaten Tor Wennesland, vil orientere rådsmedlemmene om situasjonen. Wennesland skrev på Twitter tirsdag kveld at angrepene må stoppes.

Også mandag ble det holdt et hastig sammenkalt møte om situasjonen i Sikkerhetsrådet. Da satte USA foten ned for et utkast til felles uttalelse, utarbeidet av Kina, Tunisia og Norge.

Les også om hvordan regjeringen skal unngå kostnadssprekk

Powered by Labrador CMS