Nyheter

KJELLER FLYPLASS: Anslagsvis 2000 støttespillere slo ring om Norges eldste flyplass under en markering på Kjeller flyplass ved Lillestrøm, søndag 25. september.

Flere tusen personer slo ring om Kjeller flyplass

Flertall i kommunen vil beholde veteranflyplass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjeller flyplass i Lillestrøm er truet av nedleggelse. Søndag slo rundt 2.000 personer ring om Norges eldste militære flyplass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Søndag ble flyplassen ble stengt for flytrafikk mens de frammøtte trakk ut på rullebanen for å slå ring om flyplassen.

– Dette er en tydelig melding til politikerne som skal avgjøre saken senere i høst.

– Folk vil at Kjeller flyplass skal bevares, sier Finn Terje Skyrud, leder for Kjeller Flyhistoriske Kulturpark, i en pressemelding.

Les også: Her fikk Norge sitt første Poseidon-fly

– Verdensunik attraksjon

Forsvaret har i dag flere avdelinger på Kjeller flyplass, men de skal flytte fra flyplassen i 2026, og tomtene skal etter hvert selges, skriver MittLillestrøm.

I november skal kommunestyret i Lillestrøm ta stilling til spørsmålet om Kjeller flyplass sin framtid.

En fersk undersøkelse viser at 66,3 prosent i kommunen mener den flyhistoriske og veteranrelaterte flyaktiviteten bør videreføres når Forsvarets virksomhet på Kjeller avvikles innen 2026.

– I stedet for å tette igjen hele området med boligblokker og store næringslokaler, bør politikerne i Lillestrøm heller legge til rette for å gjøre Kjeller til en verdensunik attraksjon som kombinerer ny teknologi, transport og viktig kulturhistorie, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i Norges Luftsportforbund.

Powered by Labrador CMS