Nyheter

UNIFORMERT: Det var mange elegant kledde personer tilstede da KV Jan Mayen ble døpt 16. november 2022. Illustrasjonsfoto.

Uniformsbutikkene legges ned

Snart finnes det ingen fysiske FUNIF-utsalg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets uniformsutsalg (FUNIF) har tre utsalg der forsvarsansatte og annet personell kan kjøpe uniformer, tilbehør og annet utstyr. Utsalgene finnes i Oslo, i Bergen og på Bardufoss.

Men snart er disse butikkene en saga blott. Det opplyser Hans Meisingset, kommunikasjonssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

– Det stemmer at de tre butikkene som inngår i Forsvarets uniformsutsalg (FUNIF) skal legges ned i løpet av 2023. Butikken i Oslo stenges 1. juni 2023. Butikkene i Bergen og Bardufoss stenges i løpet av 2023, datoer er enda ikke avklart, skriver Meisingset i en e-post til Forsvarets forum.

Han opplyser at butikkene erstattes av nettbutikk, som ble lansert i oktober 2022, og at nettbutikken har allerede levert til mer enn 1500 kunder.

Men FUNIF har ikke alltid vært underlagt FLO. Da stilling som kontorsjef i FUNIF på Akershus festning ble utlyst i 1989, sto det at søknader skulle sendes til Hærens forsyningskommando.

I 2004 hadde Forsvarets forum en reportasje om bortsetting av deler av Forsvarets oppgaver til private bedrifter:

«Private aktører skal overta Forsvarets uniformsutsalg innen nyttår 2006, hvis Forsvaret får det som de vil», sto det i reportasjen.

Powered by Labrador CMS