Nyheter

UVÆR: Dette bildet viser soldater fra US. Army 1st Squadron (Airborne), 91st Cavalry Regiment i nordnorsk ruskevær under øvelse Joint Viking i 2017.

Full storm skaper trøbbel i Finnmark

Gult farevarsel er sendt ut for Finnmark fordi et polart lavtrykk er på vei med full storm som resultat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lavtrykket ble dannet vest for Novaja Semlja i Russland og beveget seg vestover.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Lavtrykket vil treffe kysten av Finnmark torsdag formiddag og bevege seg i sørvestlig retning omtrent langs kysten. I vestlig del av lavtrykket vil det være nordlig periodevis full storm til havs, heter det i varselet fra Yr.

Snø, snøfokk og redusert sikt har gjort kjøreforholdene vanskelige.

Uværet har dessuten ført til store forsinkelser i flytrafikken i Finnmark, og flere passasjerer har vært nødt til å reise med buss for fly, skriver NRK.

Veistrekningen Mehamn – Gamvik er stengt på grunn av uværet, tvitrer Statens vegvesen. På flere veistrekninger kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel.

Også flyplassen i Tromsø har vært nødt til å stenge i perioder på grunn av tette snøbyger, ifølge Nordlys. Flyplassjef, Ivar Helsing Schrøen, sier til avisa at passasjerer må være forberedt på forsinkelser.

Lavtrykket skal avta utover kvelden lille julaften.

Powered by Labrador CMS