Nyheter

SAMARBEID: Satellittene Birkeland og Huygens skal fly i en høyde på omtrent 535 kilometer i bane rundt jorden. De vil kunne oppdage, klassifisere og geolokalisere radarer av interesse svært nøyaktig.

To norsk-nederlandske satellitter skytes opp i dag

Oppskytningen av tvillingsatellittene har vært utsatt flere ganger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag skal tvillingsatellittene Birkeland og Huygens skytes opp fra Florida i USA. Satellittene er utviklet og bygget av Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i samarbeid med to nederlandske forskningsinstitutter (NLR og TNO). Det skriver FFI i en pressemelding.

De to forsknings-satellittene skal opp i en polar bane med en høyde på 535 kilometer. Derfra kan de oppdage, klassifisere og geolokalisere radarer av interesse svært nøyaktig. Satellittene kan dekke et hvilket som helst punkt på jordens overflate, ifølge FFI.

– Det har vært noe forsinkelser med oppskytningen. Noe skyldes at det har tatt tid å lage avtaler mellom Norge og Nederland og noe skyldes at SpaceX har utsatt oppskytninger to ganger. Satellittene skal brukes til forsknings-, utviklings- og opplæringsformål for FFI og våre kolleger i Nederland, har Tonje Nanette Arnesen i satellittgruppa ved FFI tidligere sagt til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS