Nyheter

TIL KYIV: EU-president Charles Michel reiste til Kyiv onsdag.

EU-presidenten på plass i Kyiv

EU-president Charles Michel kom onsdag morgen på besøk til den ukrainske hovedstaden der han møter president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Er i Kyiv i dag. I hjertet av et fritt og demokratisk Europa, skriver Michel på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han ble tatt imot på togstasjonen i Kyiv av Ukrainas visestatsminister for integrering, Olga Stefanisjyna.

– Historien vil ikke glemme krigsforbrytelsene som er begått her, i Butsja og mange andre byer. Det kan ikke bli fred uten rettferd, tvitrer han noe senere mens han blir vist ødeleggelsene i Borodjanka nordvest for Kyiv.

Les mer: Dette er Russlands svartehavsflåte

Tidligere har EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen vært i Kyiv for å vise sin støtte, noe som ble tatt som et «første positivt skritt i retning av EU-medlemskap».

Mandag overleverte Volodymyr Zelenskyj (til venstre) to bind til EU-utsending Matti Maasikas med svar som var det første formelle skritter på vei mot et medlemskap. Onsdag er EU-president Charles Michel i Kyiv for å møte Zelenskyj.

– Mitt budskap er at Ukraina tilhører den europeiske familien. Ukraina marsjerer i retning av en europeisk fremtid, sa von der Leyen.

Les også: Dette er våpen Ukraina har mottatt

Hun overleverte et spørreskjema om medlemskap til Zelenskyj, som mandag overleverte svaret og håpet Ukraina raskt kunne få status som EU-kandidat.

Powered by Labrador CMS