Nyheter:

MØTES FYSISK: Representantene for G7-landene møtes fysisk, men må ta forhåndsregler knyttet til smittevern.

Menneskerettigheter i fokus på andre dag av G7-møte

Menneskerettigheter og trusler mot demokratiet er blant de viktigste sakene på andre dag med fysiske møter for representanter for G7-landene i London.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Møtet preges av koronarestriksjoner selv om det er første gang på lenge det foregår ansikt til ansikt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Representanter fra USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og EU ble ønsket velkommen av Storbritannias utenriksminister Dominic Raab. Utenriksministrene brukte munnbind og hilste med albuen. Det er også satt opp gjennomsiktige skillevegger mellom representantene.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas startet møtet med å ta til orde for en felles strategi mot Kina når det gjelder menneskerettigheter.

– Økonomiske interesser er over alt, men spørsmål om menneskerettigheter og friheter må bli gitt større plass når det gjelder Kina, sa han.

Har du fått med deg denne? Togprodusent frykter spionasje fra selskapet som ville kjøpe Bergen Engines

Russlands opprustning ved grensen til Ukraina, situasjonen til den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, samt militærjuntaens kupp i Myanmar er også temaer.

Senere vil Libya, krigen i Syria, Etiopia, Somalia, Sahel-regionen og det vestlige Balkan også bli diskutert.

Utenriksministrene skal i London gjøre unna grovarbeidet og forberede G7-toppmøtet i det sørvestlige England i neste måned.

Les mer: Risikoen for atomulykker skaper bekymring - her er bakteppet for kveldens folkemøte i Tromsø

Powered by Labrador CMS