Nyheter

FSB: Evan Gershkovich ble pågrepet av FSB i Jekaterinenburg. Her er FSB-hovedkvarteret i Moskva.
FSB: Evan Gershkovich ble pågrepet av FSB i Jekaterinenburg. Her er FSB-hovedkvarteret i Moskva.

Amerikansk journalist pågrepet for spionasje i Russland

En amerikansk journalist fra avisa Wall Street Journal er pågrepet i Russland, mistenkt for spionasje, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Publisert Sist oppdatert

Det er snakk om Evan Gershkovich, som dekker Russland for avisa. Han skal ha blitt pågrepet i byen Jekaterinburg. Interfax siterer kilder i sikkerhetstjenesten FSB på at han skal ha drevet spionasjevirksomhet for USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– FSB stanset de ulovlige aktivitetene til den amerikanske statsborgeren Evan Gershkovich, født i 1991, en korrespondent for Moskva-avdelingen til den amerikanske avisa The Wall Street Journal, skriver sikkerhetstjenesten i en pressemelding.

Ifølge FSB samlet Gershkovich inn informasjon som tilsvarer statshemmeligheter om aktivitetene til en av virksomhetene i den russiske hæren.

FSB hevder at Gershkovich handlet etter instruks fra amerikanske myndigheter.

Sikkerhetstjenesten sa ikke noe om når pågripelsen fant sted. Amerikaneren kan risikere å få 20 års i fengsel for spionasje.

Powered by Labrador CMS