Nyheter

FORDØMMER: USAs president Joe Biden fordømmer den seks måneder lange konflikten i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia og ber om våpenhvile.
FORDØMMER: USAs president Joe Biden fordømmer den seks måneder lange konflikten i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia og ber om våpenhvile.

Etiopia: 22 tjenestemenn drept og 20 bortført i Tigray

Opprørere har drept 22 tjenestemenn og bortført ytterligere 20 tjenestemenn i Tigrays midlertidige regionale administrasjon, ifølge den etiopiske regjeringen.

Publisert

Ytterligere fire er blitt såret og innlagt på sykehus, heter det i uttalelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Opprørere som er lojale overfor Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) sto bak, ifølge uttalelse fra regjeringen i Addis Abeba.

TPLF styrte regionen inntil statsminister Abiy Ahmed sendte styrker inn i Tigray i november.

Abiy erklærte seier fire uker etter at offensiven startet, og han byttet ut TPLFs regionale administrasjon med en midlertidig administrasjon bestående av tjenestemenn utpekt av den føderale regjeringen i Addis Abeba. Men seks måneder senere fortsetter kampene i regionen.

Les også: Forsvaret skal forske på «Helge Ingstad»-mannskap

Meldinger om forbrytelser begått av etiopiske og eritreiske styrker i Tigray, blant annet massakrer og voldtekter, har ført til internasjonale fordømmelser. Samtidig advarer FN om at det er stor risiko for hungersnød i Tigray dersom ikke hjelpen til området trappes opp de neste to månedene.

Fordømmer

USAs president Joe Biden fordømmer den seks måneder lange konflikten i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia og ber om våpenhvile.

– Jeg er dypt bekymret over den økende volden og den økte regionale og etniske splittelsen i flere deler av Etiopia, sier Biden.

– De omfattende bruddene på menneskerettighetene i Tigray, inkludert omfattende seksuell vold, er uakseptable og må stanse, sier presidenten.

Han ber om våpenhvile.

– Krigførere i Tigray-regionen bør erklære og overholde en våpenhvile, og styrker fra Eritrea og Amhara bør trekke seg ut, sier Biden.

Les også: Syv nøkkelpersoner i Forsvaret får koronavaksine

Powered by Labrador CMS