Nyheter

INVITERT: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen (i midten) inviterte flere som har opplevd vonde ting i sin tid Forsvaret, blant andre Ole Vikre (t.h.). Fra venstre i front, Kjetil Bragstad, Ola Bøe Hansen, Knut Espen Høidal, Michael Andre Lyngaas, Lajla Halvorsen og Åge Johan Dalsott.

Forsvarssjefen inviterte gjester som har opplevd traumatiske hendelser i Forsvaret til middag

Nå lover forsvarssjef Eirik Kristoffersen at det blir gjensynstreff om to år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig stolt over å bli invitert av forsvarssjefen. Han hadde jo ikke trengt å gjøre det, men det er mye anerkjennelse og respekt som ligger i det, sier Ole Vikre til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Veteranen som til slutt vant fram med sin kompensasjonssak som følge av psykisk skade etter tjenesten i Libanon, var en av dem forsvarssjefen hadde invitert hjem på middag.

Stolt: Ole Vikre var stolt over å ha blitt invitert av forsvarssjefen.

Det skjedde i forsvarssjefens bolig på Akershus festning torsdag 3. juni. Ifølge forsvarssjefen var bakgrunnen for invitasjonen å dele erfaringer fra tiden i Forsvaret.

– Jeg hadde en veldig fin kveld med fire mennesker som har opplevelser fra sin tjeneste som vi alle skulle vært foruten. Menneskene i Forsvaret er vår viktigste ressurs, med det følger det også et stort ansvar for ledere på alle nivå. Jeg satte stor pris på at de fire takket ja til invitasjonen og at vi fikk tilbringe en kveld sammen, med historier fra tjenesten i Forsvaret og tiden etterpå, skriver forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Forsvarets forum.

Ulik bakgrunn

I tillegg til representanter fra Forsvaret, som fungerende sjef ved Forsvarets veterantjeneste, kommandørkaptein Ola Bøe Hansen og sjef ved Forsvarets tros- og livssynskorps, brigader Knut Espen Høidal, var middagen først og fremst for de som hadde opplevd traumatiske hendelser i Forsvaret.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier han vil invitere gjestene på gjensynstreff om to år. I midten står militærassistent for forsvarssjefen, Åge Johan Dalslott.

Afghanistan-veteran Kjetil Bragstad som ble hardt skadd etter som følge av en veibombe under et oppdrag, var en av de inviterte. Lajla Halvorsen som fortalte til avisa Halden Arbeiderblad at hun ble utsatt for voldtekt under tjenesten i Forsvaret var en annen.

Michael Andre Lyngaas var også én av de fire spesielt inviterte. Han var vitne til at Håvard Skattum mistet livet i sprengningsulykke i 2017.

Nå lover forsvarssjefen at det vil komme nye invitasjoner til middag:

– På slutten av kvelden ble vi enige om et gjensynstreff om to år. Det treffet gleder jeg meg allerede nå til.

Powered by Labrador CMS