Nyheter

SVALBARD: Kystlinjen av Svalbard. Nå har regjeringen lagt inn bud på en eiendom på øya.

Regjeringen med millionbud bud på omstridt Svalbard-eiendom

Den siste privateide eiendommen på Svalbard er til salgs for 300 millioner euro. Regjeringen la inn bud forrige uke.

Publisert

Det melder NRK

Regjeringen har grepet inn for å hindre salg av den private eiendommen Søre Fagerfjord på Svalbard til uønskede aktører. Det skjedde gjennom et vedtak i sikkerhetsloven. Nå har regjeringen lagt inn bud på eiendommen, skriver statsavisen.

Samme dag som vedtaket ble fattet av Kongen i statsråd, og eierne ble informert om vedtaket, la regjeringen inn bud på eiendommen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«På vegne av staten ved Nærings- og fiskeridepartementet fremsettes herved på nytt tilbud om å kjøpe eiendommen Søre Fagerfjord fra selskapet AS Kulspids for 20 millioner NOK.»

Det skriver regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i et brev til Aktieselskabet Kulspids, som eier eiendommen Søre Fagerfjord. Budet har gyldighet til onsdag 10. juli klokken 12.00, og er likt med det staten tidligere har tilbudt eierne av eiendommen. 

Budet er langt under selskapets salgspris på 300 millioner euro, som næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) har vært klar på at de ikke vil betale. Myrseth har tidligere sagt at de er villige til å ta opp kontakten med selger og forhandle innenfor realistiske rammer. 

Powered by Labrador CMS