Nyheter

TEST: Kim Jong-un under det som skal være en test av droner på en ukjent lokasjon i Nord-Korea 24. august 2024. Bildet har ikke blitt verifisert av uavhengige kilder.

Nord-Korea skal ha testet nye angrepsdroner 

Lørdag skal landets leder, Kim Jong-un selv ha overvært testingen av de nye dronene.  

Publisert

Kim lover å jobbe for å utvikle flere slike droner, som han sier vil styrke hærens krigsevne, siteres han på av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Bilder fra den angivelige testen viser en hvit drone som synes å krasje inn i et mål som ligner på K2-stridsvognene som brukes av Sør-Korea. Testen skjedde ifølge KCNA lørdag, samtidig som USA og Sør-Korea gjennomfører en storskala militærøvelse der formålet er å styrke landenes felles evne til å forsvare seg mot den økte nordkoreanske atomtrusselen.

Spenningen er høy på den koreanske halvøya. Mens mange av verdens øyne er rettet mot Russlands invasjon i Ukraina, har Kim jobbet med å styrke militæret, og han fremmer stadig trusler mot USA og Sør-Korea.

Det meste av den internasjonale oppmerksomheten mot Nord-Koreas våpenprogram har vært på langdistanserakettene som lages for å kunne nå USA, men nordkoreanerne har også utvidet arsenalet av våpen som kan ramme Sør-Korea.

EKSPLOSJON: Under testingen skal en drone angivelig ha truffet et mål som ligner på K2-stridsvogner som brukes av Sør-Korea. Bildet har ikke blitt verifisert av uavhengige kilder.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere i august ble det avholdt en stor seremoni i hovedstaden Pyongyang for å markere leveringen av 250 utskytingsramper som skal kunne sende ut raketter med atomstridshoder. Der tok Kim til orde for en grenseløs opprustning av landets atomprogram.

Han har uttalte ambisjoner om å utstasjonere taktiske atomvåpen langs grensa mot Sør-Korea, og han hevder at landet kan komme til å angripe for å komme sørkoreanerne i forkjøpet om han føler seg truet.

Powered by Labrador CMS