Nyheter

SAMARBEIDSPARTNERE: En strategisk avtale ble signert under president Vladimir Putins statsbesøk til Nord-Korea tidligere i år.

Talsperson: Putin ville brukt nordkoreanske soldater som kanonføde

En talsperson for det amerikanske forsvaret ved Pentagon sier at Russland vil bruke nordkoreanske soldater som kanonføde hvis de sender styrker til Ukraina.

Publisert

Russlands president Vladimir Putin og Nord-Koreas leder Kim Jong Un signerte ved førstnevntes statsbesøk til Nord-Korea tidligere denne måneden en omfattende strategisk partnerskapsavtale.

Avtalen forplikter begge landene til å gi militær bistand i en krigstilstand eller ved en utenlandsk invasjon. Blant annet ved å sende militære styrker til hverandre. Utover militær bistand, er det fortsatt stor usikkerhet rundt hva samarbeidsavtalen faktisk innebærer. 

Under en pressekonferanse i Pentagon onsdag denne uken fortalte major general Patrick Ryder, talsmann for det amerikanske forsvaret, at hvis Pyongyang noen gang bestemmer seg for å sende militære styrker for å kjempe mot Ukraina, vil styrkene deres bli massakrert langs frontlinjene.

Det melder flere mediehus, deriblandt Politico og Sky News

– Hvis jeg var ansvarlig for personalforvaltningen i Nord-Koreas forsvar, ville jeg stilt spørsmål ved valget om å sende mine styrker for å være kanonføde i en ulovlig krig mot Ukraina, sa Ryder.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Politico er dette en kjent strategi Russland har brukt gjennom krigen mot Ukraina. Ved å bruke deres overlegne antall soldater til å overvelde Ukraina. Russland har på sin side lidd store tap, men har klart å erstatte styrkene i frontlinjen raskt. 

Det er ingen indikasjoner på at at Nord-Korea på nåværende tidspunkt vil sende militære styrker til Russland for å kjempe mot Ukraina, men ifølge den sørkoreanske TV-kanalen Chosun planlegger Nord-Korea å sende militære ingeniørstyrker til de okkuperte områdene i Ukraina for å gjenoppbygge infrastrukturen, skriver Reuters.

Siden 2023 har Nord-Korea bistått Russland med militær støtte i form av våpen. Ifølge Washington Post skal i overkant av 11.000 containere med ammunisjon også være sendt til Russland fra Nord-Korea.

Powered by Labrador CMS