Nyheter

TESTDRONE: Ifølge USAs flyvåpenminister Frank Kendall er det Boeings MQ-28 Ghost Bat som brukes til den eksperimentelle testingen.

USA tester kampdroner til F-35

Det amerikanske luftforsvaret ønsker å utvikle en flåte av kampdroner som kan støtte bemannede jagerfly i krig.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske luftforsvaret ønsker å skape en flåte av kampdroner, som skal kunne fly sammen med og støtte jagerfly. Prosjektet skyter fart inn i 2024, ettersom luftforsvaret øker sin testing av autonome flyvninger, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dronene, som det amerikanske luftforsvaret kaller «collaborative combat aircraft» (CCA), skal fly ved siden av F-35 og fremtidens neste generasjoner med luftplattformer. Amerikanerne ønsker at de skal kunne utføre en rekke oppdrag, blant annet å angripe fiendtlige mål, overvåkning, forstyrre fiendtlige signaler og til og med opptre som avledning.

Les også: Tyrkisk kampdrone på vingene for første gang

I planleggingsfasen skal det amerikanske luftforsvaret ha tatt høyde for å produsere rundt 1000 kampdroner til støtte for sine jagerfly, men ifølge USAs flyvåpenminister Frank Kendall, så er det sannsynlig at droneflåten vil bli enda større.

Før dronene kan være fullt ut operative i felt, er det likevel en del testing og arbeid som gjenstår for å finne ut hvordan autonome flyvninger vil fungere, og hvordan dronene best mulig kan flettes inn de forskjellige avdelingene og deres operasjoner.

Les også: Raytheon vil lage mikrobølge-våpen

For amerikanerne skal det være et mål at dronene skal være billige å produsere, slik at man har råd til å miste dem i krigshandlinger. Ifølge Kendall vil en CCA antagelig koste mellom en fjerdedel til en tredjedel av et F-35 jagerfly.

Ifølge flyvåpenministeren håper luftforsvaret å ha de første kampdronene i produksjon i løpet av dette tiåret, og ha «et fornuftig antall» operative kort tid etter det, skriver Defense News.

Powered by Labrador CMS