Nyheter

VÅPEN: En brennende bygning etter et angrep i Mariupol 13. mars.
VÅPEN: En brennende bygning etter et angrep i Mariupol 13. mars.

Russland hevder de har tatt i bruk laservåpen i Ukraina

Russland har begynt å bruke en prototyp av et nytt laservåpen i Ukraina, som skal være i stand til å treffe mål på fem kilometers avstand.

Publisert Sist oppdatert

Russlands visestatsminister Jurij Borisov sa på statlig TV at laservåpenet tirsdag destruerte en drone på fem sekunder, ifølge det statlige nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Borisov sa videre at nyutviklede laservåpen på sikt vil tillate russerne å spare på dyre langdistansemissiler.

Les også: Kosovo-krigere dømt for vitnepåvirkning.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sammenlignet i sin videotale til folket onsdag påstanden med Nazi-Tysklands påstand om at de hadde funnet opp et nytt våpen som kunne snu krigens utfall i dagene da det ble klart at de kom til å tape andre verdenskrig, skriver BBC.

– Jo klarere det ble at de ikke hadde noen sjanse i krigen, jo mer propaganda kom det om et utrolig våpen som ville være så kraftig at det garanterte et vendepunkt. Så ser vi at Russland, i den tredje måneden med en fullskala krig, forsøker å finne sitt «vidundervåpen». Dette viser tydelig hvor feilslått aksjonen er, sa Zelenskyj.

Les også: Russland hevder nesten 1.000 Azovstal-soldater har overgitt seg.

Powered by Labrador CMS