Nyheter

SARATOV: Skader på byen Engels i regionen Saratov i det sørøstlige Russland, etter et ukrainsk droneangrep 26. august, 2024. Bildet skal først ha blitt publisert på nettsedet Telegram av guvernøren i byen, Roman Busargin.

Ukrainas droneangrep sprer
frykt på Kolahalvøya

Innbyggere i Murmansk og flere andre byer på Kolahalvøya er redde for egen sikkerhet etter flere ukrainske droneangrep i Russland. 

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble den russiske flybasen i Olenya utenfor Kolahalvøyas største by Murmansk, angrepet av ukrainske droner. Nå er folk bekymret for egen sikkerhet, forfalte bomberom og mangelen på dem, skriver The Barents Observer

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kolahalvøya er en av Russlands mest millitære regioner med flere militærbaser. De er også hovedbasen for den russiske Nordflåten. 

Andrei Chibis, guvernøren i regionen, skal i et innlegg på Telegram ha oppfordret innbyggerne til å være på vakt for «mistenkelige situasjoner». Innlegget hans har fått flere kommentarer fra innbyggere på øya som uttrykker bekymring og krever svar. 

– Spørsmålet er hvordan vi skal vite hvor bomberommene er lokalisert, og hvor skal vi løpe med barna våre i en nødsituasjon, kommenterer en kvinne. 

Powered by Labrador CMS