Nyheter

SHAHED: Det var en Shahed-drone som landet i Latvia. I bildet over skyter ukrainsk luftforsvar ned en slik russisk drone over Kyiv den 7. september.

Eksplosiver funnet på den russiske dronen som krasjet i Latvia

En russisk drone som falt ned på latvisk territorium i helgen, bar på eksplosiver, ifølge latviske myndigheter.

Publisert

Dronen var en iransk-designet Shahed, ifølge general Leonids Kalnins, sjef for det latviske felles hovedkvarteret. 

Også Romania meldte at en russisk drone fløy inn i deres luftrom lørdag. Både Latvia og Romania er medlem av Nato.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kalnins sa til journalister mandag at eksplosivene er blitt uskadeliggjort.

Latvias forsvarsminister Andris Sprūds sier i en pressemelding at hendelsen tydelig viser at den ukrainske krigen er i deres horisont og at de må være i konstant beredskap.

– Når Shahed-droner treffer Ukraina, har de en tendens til å fly inn i hviterussisk territorium. Vi er for tiden i nær kontakt med våre allierte om denne hendelsen, fordi det har vært lignende tilfeller i deres territorier. Vi må styrke NATOs luftforsvar og fremme tilstedeværelsen av allierte i Latvia gjennom aktiv implementering av Natos rotasjonsluftvernmodell, sier han ifølge pressemeldingen.

Dronen landet i Gaigalava-regionen, omtrent 90 kilometer fra grensen til Belarus.

Natos visegeneralsekretær Mircea Geoană sa søndag at det ikke var noen tegn til at hendelsene var villet, men kalte det «uansvarlig og potensielt farlig».

Romanias forsvarsdepartement sier mandag at de har funnet vrakrester fra en russisk drone i nærheten av landsbyen Periprava, nær grensen til Ukraina.

Powered by Labrador CMS