Nyheter

DETROIT: Donald Trump under årsmøtet til den amerikanske nasjonalgarden, 26. august 2024.

Lover en ny nasjonalgarde for romstyrken

Under årsmøtet til den amerikanske nasjonalgarden rettet presidentkandidaten sterk kritikk mot Nato, og lovet samtidig opprettelsen av en ny avdeling dersom han vinner valget. 

Publisert Sist oppdatert

Mandag kom Donald Trump både med lovnader og kritikk under den amerikanske nasjonalgardens årsmøte i Detroit. Blant annet vil Trump signere en historisk lovgivning om en ny nasjonalgarde for de amerikanske romstyrkene, skriver Breaking Defense

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Opprettelsen av den nye avdelingen vil reversere Biden-administrasjonens planer om å sette inn reservister fra luftforsvaret med rom-erfaring i den amerikanske romstyrken.

Planen får støtte fra senator Marco Rubio, men møter motstand fra luftforsvaret og alle 50 delstatsguvernørene i landet. I Kongressen er det delte meninger om opprettelsen. 

Under årsmøtet pekte Trump også på at Nato-landene slipper for billig unna. Han hevdet blant annet at dagens to-prosent-mål er et «kupp», spesielt fordi USA står for mesteparten av kostnadene. Han lovte derfor å kreve at Nato-allierte øker sine forsvarsbudsjetter til tre prosent av BNP. 

 

Powered by Labrador CMS