Desemberdrillen

ROLIGERE TIDER: Når det var mindre å gjøre på gården Rolf Folland vokste opp på, da visste han at det var desember.

#Luke 22: Rolf har sett seg ut en mann han gjerne skulle gitt en stor karamell

Sjefen i Luftforsvaret har mange julefeiringer på jobb bak seg. Et av minnene som stikker seg ut, er på vakt på Banak med pizza Grandiosa og Cola Light.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Hva betyr desember for deg?

Navn: Rolf Folland

Alder: 54

Yrke: Generalmajor. Sjef Luftforsvaret

Sted: Rygge

Desember betyr så mangt for meg. Adventstid, jul og at det blir mørkere, kaldere og litt roligere. Jeg vokste opp på en gård der faren min var bonde, så det ble en roligere tid i desember fordi det var mindre å gjøre ute. For meg som skiløper, så betyr det de første skiturene og konkurransene. Desember betyr fred, familie og tid til ettertanke.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Lasse Berg, sjef for stasjonsgruppa på Andøya. Jeg ville gitt han noe han kunne kosa seg skikkelig med i jula, så da hadde han fått en stor karamell som han kan nyte, og være tilfreds med de resultatene avdelingen hans har fått til i løpet av 2022 – for det har vært formidabelt.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Jeg har tilbrakt en del julefeiringer på jobb. Men vakt på 330, på Banak med pizza Grandiosa og Cola Light stikker seg ut.

Hva må du ha i desember?

Jeg er glad i jula og er egentlig ganske «julete» av meg, så jeg setter veldig pris på at man har en periode i året hvor man er mer inn i de nære tingene og tar det litt med ro. Gløgg og pepperkaker er desember for meg, det er fantastisk og det skaper god stemning.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Det er selvfølgelig den russiske invasjonen av Ukraina. Fordi det satte en helt ny sikkerhetspolitisk situasjon, og en krig midt i Europa, hvor våre naboer i øst er den aggressive part. Dette forandrer fryktelig mye og har helt klart satt seg som den nyheten som har gitt sterkest inntrykk på meg.

Jeg husker den dagen i vinterferien veldig godt, da jeg satt å så på nyhetene og etter dette har ikke verden vært den samme. Det verste med krigen er brutaliteten og råskapen som vi ser utfolde seg, og den menneskelige lidelsen som skjer i kjølvannet av den aggressive og helt unødvendige krigføringen i Ukraina.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Jeg har aldri hatt noen nyttårsforsett egentlig, men om det er noe jeg ønsker å gjøre bedre i 2023, så er det faktisk å prøve og ta meg litt mer tid til å ta vare på mine nærmeste. For det har vært et forferdelig travelt år, jobbmessig. Det er flere fasetter i livet, man skal ta vare på helsa, jobben din, dine barn og nære familie og jeg jeg skal prøve å ta mer vare på mine nærmeste.


Powered by Labrador CMS