Desemberdrillen

KOS: Ingenting slår førjulskosen til Andrea; roser i kinnene, gløgg i koppen, skumnisser i skåla og Blåfjell på TV.

#Luke 20: Andrea i Brigade Nord vil gi Sjef Hæren en julegave det kan bli vanskelig å pakke inn.

Julefeiringen foregår tradisjon tro hjemme på Tynset med snø- og kuldegaranti.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.

Navn: Andrea Westbye

Alder: 23

Yrke: Lederstøtte for brigadesjefen OR2

Sted: Bardufoss


Hva betyr desember for deg?

Desember for meg er først og fremst en rolig og hyggelig måned, med julekalender, gløgg, førjulsturneringer, god mat og sosiale sammenkomster. Samtidig er det en litt travel måned hvor man småstresser med å bli ferdig før juleferien på jobb, handle inn julegaver, og ikke minst ha nok tid til å se de man er glad i.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Jeg hadde gitt julegaven til Sjef Hæren, Generalmajor. Lars S. Lervik. Vet ikke om jeg hadde klart å pakke det inn, men han skulle fått noen nye stridsvogner til jul! Med et hyggelig julekort ved siden av.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Jeg har dessverre ikke noe veldig eksotisk sted å komme med annet enn hjemme på Tynset, som er et sted med snø- og kuldegaranti. Selvfølgelig veldig fint det også, men om jeg kunne- og hadde hatt mulighet hadde jeg gjerne feiret julen i utlandet et år.

Hva må du ha i desember?

I desember er det ingenting som slår førjulstiden, med roser i kinna, julepysj, gløgg i koppen, Blåfjell på TV og skumnisser i skåla.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Krigen i Ukraina, og Forsvarets negative sider som har vært i media har selvfølgelig gjort inntrykk.

Men jeg velger å snu dette punktet til en liten «gladsak». Brigade Nord, og Hæren har fått vist frem en utrolig fin side av seg i den nye NRK-serien «Klar til strid» som starter 2.januar kl.20.00 på NRK. Her får man et realistisk innblikk i soldatenes hverdag, noe som virkelig gjør inntrykk på en god måte. Jeg var så heldig at jeg fikk se de første episodene på førpremiere med Panserbataljonen tidligere i desember, og kan virkelig anbefale den til alle!

Hva er ditt nyttårsforsett?

Dra mer på tur. Tur i skogen, skitur, fjelltur, løpetur og jentetur(er).


Powered by Labrador CMS