Desemberdrillen

TRADISJONSTRO: Hanna Martinsson er opptatt av mange juletradisjoner. Ekte julestemning får hun når hun finner den rette julekalender-serien å følge med gjennom desember.
TRADISJONSTRO: Hanna Martinsson er opptatt av mange juletradisjoner. Ekte julestemning får hun når hun finner den rette julekalender-serien å følge med gjennom desember.

#Luke 2: 2023 kan bli året Hanna slutter å bite negler – og så vil hun lære seg «muscleup»

For kadett Hanna Martinsson fra «Norges Tøffeste», har krigen i Ukraina vært en brutal påminning på hvorfor jobben hun gjør er så viktig - og helt nødvendig.

Publisert

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Hva betyr desember for deg?

Navn: Hanna Faafeng Martinsson

Alder: 22

Yrke: Kadett

Sted: Linderud

Desember er som regel for meg en hektisk periode med mye arbeid, en «siste innspurt» før det nye året skal begynne. Desember er ofte mørkt og kaldt, noe som gjør det ekstra viktig å holde varmen gjennom å spre glede og å tilbringe tid med sine kjære. For meg er desember derfor også en periode hvor det er ekstra viktig å sette pris på de jeg har rundt meg og å bruke tiden min med de som gleder meg mest. Samtidig en tid til ettertanke og takknemmlighet.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Jeg ville gjerne gitt/bør gi en gave til den ene lagføreren i TMBN som meldte meg på «Norges tøffeste». Han har vært viktig for meg både når det kommer til trivsel og når det kommer til å bygge militære ferdigheter. Han er en stor fan av øl, så det ville vært hyggelig å gi han et par juleøl og et hyggelig takke-kort.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Mitt mest minnerike sted å feire jul er på Porsangermoen i Finnmark. I verneplikten 2019 var det der jeg tilbrakte desember måned og det var en unik opplevelse. Det var veldig hyggelig å tilbringe julen sammen med gode venner som jeg hadde knyttet tette bånd til i løpet av året. I tillegg var det masse snø der noe som satte meg i skikkelig julestemning. Julaften startet vi med en ordentlig tung treningsøkt og avsluttet vi med fet julemat:)

Hva må du ha i desember?

Det jeg absolutt må ha i desember er en julekalender-serie som jeg kan følge med på. Det skaper virkelig julestemning for meg! Jeg kan også legge til at julemusikk, julebrus, pepperkakebaking og tid til familie og gode venner også er viktig for meg i jula.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Det ville vært rart å ikke nevne nyheten om Russlands invasjon av Ukraina som en nyhet som gjorde inntrykk på meg. Nyheten ble et bevis på at Russland har både evne og vilje til å bruke vold mot et annet land for å påtvinge sin egen vilje. Konflikten i Ukraina eskalerte og for meg ble det en bekreftelse på hvorfor jobben jeg gjør er viktig og nødvendig.

Når det er nevnt kan jeg legge til at nyheten som kom i februar om at koronarestriksjonene skulle fjernes virkelig var gledelig. Jeg var i Litauen under den første åpningen, så for meg var det å endelig være hjemme i Norge uten restriksjoner en ekstrem lettelse og noe som gledet meg enormt.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Jeg har flere nyttårsforsett for året som kommer. Det første er et forsett som jeg viderefører fra i fjor, og fra året for i fjor – jeg skal slutte å bite negler. I tillegg har jeg lyst til å lære meg å ta «muscleup» - bare fordi det ser kult ut. Men det største nyttårsforsettet mitt er å gjøre gode valg for meg selv og å tørre å utfordre meg selv slik at jeg kan få mest mulig ut av årene mine på Krigsskolen.


Powered by Labrador CMS