Desemberdrillen

#Luke 18: Sjefsmester Kirsti setter stor pris på svineribbe, «bestemorkjøttkaker» og appelsin med krem til jul

I 2023 vil hun minne seg selv om at av og til er 80 prosent godt nok.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Hva betyr desember for deg?

Navn: Kirsti Green

Alder: 48

Yrke: Sjefsmester, FOH

Sted: Forsvarets operative hovedkvarter

Desember er en måned som jeg setter stor pris på. Det å bruke tid sammen med barna, bake pepperkaker, se de klassiske julefilmene, invitere gode venner på besøk setter jeg stor pris på. Prøver å ikke la hverdagsstresset komme for tett på i en travel førjulstid. Desember er en måned vi kommer mer sammen og det verdsetter jeg meget høyt i en travel hverdag.

Hvilken forsvarsperson vil du gi julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Hvis jeg kunne velge, ville jeg gitt en oppmerksomhet til alle de fine menneskene som jobber i Forsvaret. De som er med på å gjøre en forskjell hver dag. Det å kunne si at du er god nok, vise at jeg verdsetter å ha dem som kollega og at jeg er stolt av å ha Forsvaret som arbeidsplass.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember/feire jul?

Mine beste minner er å være sammen med de som jeg setter stor pris på uavhengig av sted.

Hva må du ha i desember?

Jeg har ikke noe spesielt jeg må ha, men julen bringer med seg masse god mat og drikke. Er det noe jeg skal sette finger på er det svineribbe og “bestemorkjøttkaker” og ikke minst - appelsin og krem til dessert.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Det er vel ikke å til å unngå å trekke fram krigen i Ukraina. Meldingene som kommer om bombing av sykehus og sivile strøk gjør inntrykk. Det å se barn og voksne på flukt, som har mistet tryggheten gjør at jeg reflekterer og er takknemlig for at barna mine har en trygg hverdag. Det er ikke en selvfølge for alle.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Er ikke helt god på nyttårsforsett, men har alltid en ambisjon om å trene mer og bli mer sunn. Men skal sette meg mål om å akseptere at noen ganger er 80 prosent godt nok slik at hverdagen kan kanskje bli litt mindre travel.


Powered by Labrador CMS