Desemberdrillen

BAKEBEFAL: Bakebefal Amanda ser veldig opp til mormor og juletradisjonene hun har holdt vedlike i alle år.

#Luke 16: Ingenting trumfer jul i Lommedalen for HR-befal Amanda Bergh

Amanda ELSKER desember. Og i 2023 skal hun blant annet bli flinkere til å anerkjenne kollegene sine for den gode jobben de gjør.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver Pdag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Hva betyr desember for deg?

Navn: Amanda Bergh

Alder: 27

Yrke: Leder i millitært kvinnelig nettverk og HR-befal

Sted: Hans Majestet Kongens Garde

Jeg ELSKER desember, og for meg handler det om å jobbe hardt for å ferdigstille arbeid for å igjen kunne prioritere tid med familien min og skape julestemning med god mat.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Jeg ville gitt en boks med tradisjonell, norsk julebakst fra bakebefal til de som er på vakt i inn- og utland i julen, slik at de som sørger for at vi andre får fri også får litt julestemning. Om jeg må velge en enkelt kollega, må det bli makkeren min, sersjant 1. klasse Åsbjørn Grønbech. Han har under min tid på kurs i høst ivaretatt mine arbeidsoppgaver i tillegg til sine egne, samt alt det andre han gjør utenfor stillingsbeskrivelsen. Arbeidsjern som ham er et bevis på hvordan forsvarsfolk er i stand til å løse oppdrag til enhver tid, til tross for funksjonelt fravær. Hadde jeg virkelig fått bestemme hva han skulle fått, ville det vært en god madrass til hans hyppige overnattinger på kontoret og pensjonsopptjening på tilleggene sine.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Fra jeg var liten har vi feiret jul i min mormors hus i Lommedalen. Der er det ofte snø, det lukter gran og det knitrer i peisen. Min mormor lager perfekt ribbe hvert eneste år med alt tilbehør fra bunn, krumkaker, multekrem og riskrem til dessert. Jeg ser veldig opp til min mormor som har oppdratt tre barn alene ved siden av lederstillinger, er fantastisk flink på kjøkkenet og som har en unik omsorg for andre. Ingenting trumfer jul hos mormor i Lommedalen.

Hva må du ha i desember?

Julebrus fra Hamar bryggeri, julebord med venninnene mine og løpetur på julaften.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Russlands invasjon av Ukraina har gjort og gjør sterkt inntrykk på meg, og er et bevis på at vi ikke kan ta friheten for gitt. Det gjør vondt å tenke på at millioner av ukrainere går julen i møte uten strøm og varme, med stor usikkerhet om morgendagen og fremtiden.

Krigen i Ukraina har skapt en sikkerhetspolitisk uro vi i nyere tid ikke har vært i nærheten av, og viktigheten av er sterkt og robust forsvar har aldri vært mer relevant. I tillegg gjør det inntrykk på meg å se Heimevernets innsats i året som har gått, både hjemme og ute. Heimevernet er vanlige folk med uvanlig sterk forsvarsvilje, og oppdraget de løser står det stor respekt av.

Hva er ditt nyttårsforsett?

I 2023 skal jeg prøve å lære noe nytt hver dag og bli flinkere til å anerkjenne kollegene mine for den gode jobben de gjør.


Powered by Labrador CMS