Desemberdrillen

KYSTVAKTEN: Samboerne Eirill Vestmo Nordseth og Morgan Berg Olsen jobber begge som navigatører i Kystvakten og ser begge fram til en roligere tid i desember.

#Luke 12: For Kystvakt-paret Eirill og Morgan er ingenting som å komme hjem fra sjøen til en hytte full av julepynt

I år skal høytiden tilbringes på fjellet, i håp om større mulighet for en hvit jul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Hva betyr desember for dere?

Navn: Eirill Vestmo Nordseth & Morgan Berg Olsen

Alder: 26

Yrke: Navigatør, Kystvakten

Sted: Fredrikstad

Desember betyr at tempoet settes ned, mer tid med familien og god mat. Hjemmet oppleves lunere, med all pynten, snøen utenfor og mørketid.

Hvilken forsvarsperson ville dere gitt julegave til, og hva hadde dere pakket inn?

Julen er for mange en tid for å huske de som ikke lenger er blant oss, så vår gave hadde gått til familiene til det forsvarspersonellet som vi har mistet opp gjennom tidene. På norsk og utlandsk jord.

Deres mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Det er lite som gir mer julestemning enn hyttetur i juletida. Godt skiføre, fyr i peisen og julemusikk, alt blir så mye koseligere på hytta.

Hva må dere ha i desember?

Julekalender med sjokolade, julemusikk, og et koselig julehjem og komme hjem til etter flere uker på sjøen. Hvit jul er heller ikke å forakte i desember, og derfor legges julefeiringen på fjellet i år, slik at vi forhåpentligvis får hvit jul, i en lun hytte med familien.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på dere? Hvorfor?

Det er vel ikke til å stikke under en stol at krigen i Ukraina har fylt mye av nyhetsbildet i år. Når det bryter ut krig i Europa og så nærme hjemmet, så blir det flere spørsmål fra de hjemme og på jobb: «Hva betyr dette for oss som ansatt i Forsvaret?».

Hva er deres nyttårsforsett?

Bruke norsk natur mer, tur i skogen, fjellturer med overnatting og liknende.


Powered by Labrador CMS